• BIST 9618.57
  • Altın 2475.068
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4817
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Boğaçayı’na Bilimsel Bakış

Boğaçayı’na Bilimsel Bakış
Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Boğaçayı Projesi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bilim adamları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları...

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Boğaçayı Projesi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bilim adamları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve proje üzerinde çalışma yapan uzmanların katıldığı toplantıda masaya yatırıldı. Projenin bilimsel olarak her yönü ile ele alındığı toplantı sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın geleceğine damga vuracak projeye görüş ve önerileri ile katkı koyan katılımcılara teşekkür etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin projesi Boğaçayı, düzenlenen toplantıda her yönüyle tartışıldı. Boğaçayı Taşkın Önleme ve 1. Etap Üst Yapı Avan Projeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, proje üzerinde çalışan uzmanlar ve belediye bürokratları ile Başkan Menderes Türel'in katıldığı toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Özge Köksal, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Feridun Uyar, Antepe Genel Müdürü Bahadır Yantaç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Asat Genel Müdürü Faruk Karaçay, proje ekibinden Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, Doç. Dr. Ahmet Doğan, Hüseyin Karışan, Özgüray Aydın, Atakan Yüce ve İnşaat Mühendisleri Odası Bilim Kurulu'ndan Prof. Dr. Ayşen Ergin, Prof. Dr. Ahmet C. Yalçıner, Prof. Dr. Işıkhan Güler, Prof. Dr. Yalçın Yüksel, Doç. Dr. Nihat Dipova, Yrd. Doç. Dr. Rıfat Tür katıldı.

BİLİM ADAMLARI MASAYA YATIRDI

Meslek odaları ve akademisyenler, Boğaçayı ile ilgili yaptıkları çalışmaları, görüş ve önerilerini aktardı. İnşaat Mühendisleri Odası Bilim Kurulu'nda yer alan akademisyenler Boğaçayı ile ilgili yaptıkları çalışmaları, görüş ve önerilerini proje ekibi ile paylaştı. Proje ekibinde yer alan bilim adamları ve İnşaat Mühendisleri Odası Bilim Kurulu'nda yer alan bilim adamları, karşılıklı fikir alış verişinde bulundukları toplantıda, projenin taşkın önlemeden, yer altı suyu tuzlanma riskine, yapılacak olan üst yapıların durumundan şehre yapacağa katkıya kadar tüm yönlerini konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projeyi baştan reddetmek yerine bilim adamlarına inceleterek bir çalışma yapan İnşaat Mühendisleri Odası'na teşekkür etti. Türel "Biz hiçbir zaman bir işin en doğrusunu biz biliriz mantığı ile hareket etmedik. Yapıcı, tamamlayıcı eleştirilere her zaman açık olduğumuzu hep söyledik. İnşaat Mühendisleri Odamız, bilim adamlarına Boğaçayı Projesi'ni inceletmiş. Yaptıkları incelemenin sonucunu da bizimle paylaştılar. Bu bizi çok mutlu etti. Gerek proje ekibinde yer alan gerekse İnşaat Mühendisleri Odamız ile birlikte çalışma yaparak toplantıya katılan hocalarımız fikir alış verişinde bulundu. İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Sayın Cem Oğuz'a ve proje üzerinde yaptıkları çalışmaları toplantıya katılarak aktaran, fikirleri ile projeye katkı koyan çok değerli hocalarımıza teşekkür ederim" dedi.

BİLİM ADAMLARI PROJEYİ ANLATTI

Proje ekibi, katılımcılara bu zamana kadar yapılan çalışmaları anlattı. Proje ekibi afet modelleme yazılımları kullanılarak; taşkından korunma, yer altı suyunda tuzluluk meydana gelmesi ve sedimantasyon senaryolarına ilişkin modellemelerin yapıldığını anlattı. Toplantıda ayrıca birinci etap çalışmalarda proje kapsamında yapılması öngörülen üst yapıların etkilenebileceği tüm sorunlar ve bunların mühendislik çözümleri görüşüldü. Toplantıda, Boğaçayı Nehri'nin beslenme havzası sınırları içerisinde kalan 927 kilometrekarelik alanın tamamı ele alınarak havza bütünü içerisindeki her türlü afet ve altyapı riskine çözüm önerileri getirildi.

ANTALYA İLE BİRLİKTE PLANLIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarına ve akademisyenlere projeye katkı koydukları için teşekkür etti. Yapılan toplantının kendileri için çok önemli olduğunu, ben yaptım oldu mantığı ile hiçbir zaman hareket etmediklerini ifade eden Türel "Antalya'nın daha önce hayal bile edemediği bu kadar büyük bir projeyi, Antalya'daki tüm kanaat önderleri ile birlikte planlıyoruz. Her görüş, her eleştiri bizim için çok önemli. Antalya'yı geleceğe taşıyacak Boğaçayı Projesi'ne katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Türel, "Bu projeyi el birliği ile oluşturup, en kısa sürede kazmayı vuracağız. Proje sadece bölgenin değil kentin değerine değer katacak" diye konuştu.

Boğaçayı’na Bilimsel Bakış

Boğaçayı’na Bilimsel Bakış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim