• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Bodrum'dan, Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Bodrum'dan, Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu
AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, suç duyurusunda bulundu. Çiğdem Demiralp, bugün partilileri ile birlikte Bodrum Adliyesi'ne giderek, Kılıçdaroğlu hakkında, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı amacıyla ağır hakaret" ettiği gerekçesiyle, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Demiralp, dilekçeyi verdikten sonra Adliye önünde bir basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun, 16 Ocak 2016 tarihinde 35. Olağan Kurultay ile 19 Ocak 2016 tarihinde CHP grup toplantısında yaptığı konuşmalarda, twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na "diktatör" ve "diktatör bozuntusu" dediğini belirten Demiralp, TCK'nın 299'uncu maddesinde hükmü bulunan Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu işleyen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Demiralp, konuşmasında şunları ifade etti: "Yapılan bu hakaretler sadece yüzde 52 oyla seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı değil, kendisine oy vermiş milyonlarca kişiyi de rahatsız etmektedir. Yaptığı bu hakaretler ve ağır eleştirilerle ifade özgürlüğünün sınırlarını aşan Kılıçdaroğlu, twitter hesabından da Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye devam ederek, onu "diktatörlükle, diktatör bozuntusu olmakla, şeref ve namus kavramını ayaklar altına almakla, şeref ve namus kavramını bilmemekle, sonuç olarak namussuz ve şerefsiz olmakla" itham etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız, milli bilincin ve milli şuurun ifadesidir. Asla yalnız değildir ve bu yürüyüşte asla yalnız yürümeyecektir. Bizler ona yöneltilen saldırıların aslında, bizlere yapıldığı bilincindeyiz ve onunla beraber yürümeye devam edeceğiz."Cihan

Bodrum'dan, Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Bodrum'dan, Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Bodrum'dan, Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim