• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Bodrum'da RES eylemi

Bodrum'da RES eylemi
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Yarımadası Çevre Platformu tarafından Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) eylemi düzenlendi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Yarımadası Çevre Platformu tarafından Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) eylemi düzenlendi.

Yalıkavak Geriş bölgesinde yapılması planlanan ve geçtiğimiz günlerde Muğla İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı ile inşası duran RES'in yeri ile ilgili gerçekleştirilen eylemler devam ediyor. Yalıkavak Atatürk Meydanı'nda, Bodrum Çevre Platformu'nun Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirdiği eyleme CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, Bodrum Yarımadası Çevre Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, rüzgar enerjisine değil, yerine karşı olduklarını söyledi. Yaşanan süreçten bahseden Kocadon, "Bizler Bodrum'u kolay yaratmadık. Sürgün yerinden marka şehir haline getirdik. Dünyada gittiğimiz yerlerde "Bodrum'a nasıl geliriz?" diye soranlar oluyor. Bunları yaratan hep sizlersiniz. Bu güzellikler sizin eseriniz. Zaman zaman Bodrum'un yeşil mandalinalarını beyaz evlere kaptırdık ama artık kaptıracak bir şeyimiz yok, kimse kusura bakmasın. Bu yüzden mücadeleyi her zaman sürdüreceğiz. 2014'te önüme bu dosya geldiğinde tereddütsüz ret cevabı verdim. Bırakın zararını ziyanını, gasp edilmeyi; Bodrum'u Bodrum yapan kentsel kimliği var. Bir şehrin kentsel kimliğini bozmak bu kadar kolay mı? Her yerde turizm başlayıp bina boyları yükseliyorken, Bodrum'da sadece turizm yükseldi. Bina boyları yükselmedi. Bu halkı, yatırımcıyla karşı karşıya getiriyorlar. Bizim suçumuz medeni olmak ve medeni çerçeveler içinde hakkımızı aramak mı? Biz hakkımızı her zaman medeni çerçeveler içerisinde arayacağız. Hakkımızı aradık ve ilk raundu da kazandı ama bu daha başlangıç. Bırakmayacaklar peşimizi, bırakmayacaklar bu dağlarımızı. Bu yüzden sergilediğiniz bu birlik beraberliğinizde her zaman yanınızda olacağımıza bir Bodrumlu olarak, Bodrum sevdalısı olarak söz veriyorum ve bu mücadelede sizlerle beraber olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından ise eylemde Nihat Koyuncu tarafından konser verildi. Karadenizli sanatçının seslendirdiği şarkılara vatandaşlar da horon ile eşlik etti.

Bodrum'da RES eylemi

Bodrum'da RES eylemi

Bodrum'da RES eylemi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim