• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bodrum’da Öğrenciler, Yerel Yönetimi Başkandan Öğrendi

Bodrum’da Öğrenciler, Yerel Yönetimi Başkandan Öğrendi
Bodrum Güler-Mustafa Kızılağaç İlkokulu 4/E sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Kenan Aktaş ve sınıf annesi Gülşah Erzin ile birlikte Bodrum...

Bodrum Güler-Mustafa Kızılağaç İlkokulu 4/E sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Kenan Aktaş ve sınıf annesi Gülşah Erzin ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti.

Sosyal bilgiler dersinin konuları arasında yer alan yerel yönetimlerle ilgili bilgi almak üzere Başkanlık Makamına gelen öğrenciler, konuyla ilgili merak ettikleri soruları Başkan Mehmet Kocadon'a yöneltti.

Öğrencilere konu dâhilinde bilgiler veren Başkan Kocadon, sınıf öğretmeni Aktaş'a da onlara bu imkânı verdiği için teşekkür etti. Hayatın her noktasında yerel yönetimlerin işlevsel olduğunun altını çizen Başkan Kocadon, "Çocuklar, yerel yönetim demek, doğduğunuzdan büyüyüp gelişip çocuk sahibi olup tekrar bu dünyadan ayrılıncaya kadar olan yaşam sürecinizdeki tek şeydir. Nerede doğuyorsunuz, hastanede; hastanenin ruhsatını kim veriyor, yerel yönetim. Sonra, yollarda yürümeye başlıyorsunuz, yerel yönetimler kaldırımları yapıyor. Çocuk parkında oynamaya başlıyorsunuz. Peki, çocuk parklarını kim yapıyor? Tabi ki yerel yönetim. Okula gidiyorsunuz, okulunuzun da ruhsatını yine yerel yönetim veriyor. Büyüyorsunuz ve okul bitiyor. Biriyle tanışıyorsunuz. Evlenmek istiyorsunuz. Nikâhınızı kim kıyıyor? Yine, yerel yönetim. En sonda da hepinizin bildiği gibi mezarlıklar da yerel yönetimlerde. Yani demek ki hayat fonksiyonlarınızın içinde biz, hep varız. Çöplerinizi topluyoruz, arıtma tesisleri yapıyoruz ve bunun gibi daha birçok görev yerel yönetimlere yani bizlere ait. Biz de bunları layıkıyla yapmak için elimizden geldiği kadarıyla çalışıyoruz" dedi.

"İLERİDE BENİM OTURDUĞUM KOLTUKTA BİR GÜN SİZ DE OTURABİLİRSİNİZ"

Çocuklara iyi ve başarılı bir insan olmak için gerekli niteliklerle ilgili de tavsiyelerde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, insan olmanın her şeyin üstünde bir kavram olduğuna vurgu yaparak sözlerine şunları ekledi: "Sizler büyüdüğünüzde içinizden birisi belki de bu koltukta oturup şu anda benim yaptığım görevi yapacaksınız. Onun için benim size tavsiyem; önce arkadaşlarınızla çok iyi geçinin, kavga etmeyin, birlik beraberlik içinde olun. Bir arkadaşınızın yaptığı yanlıştan dolayı onu suçlamayın, onun yanlışını hep beraber düzeltmeye çalışın. Bunlar, size ileride başkanlık yolunu açacak güzel şeylerdir. Yani içinizdeki sevgiyi birlikte paylaşın. Birbirinizin eksiklerinde, yanlışlarında yardımcı olun. Kötü alışkanlıklardan uzak durun ve mutlaka spor yapın. En büyük kötü alışkanlık sigaradır; sigaradan uzak durmalısınız. Derslerinizi aksatmazsanız hayata hızlı bir şekilde başlar, merdivenleri hızla çıkıp iş sahibi olursunuz. Belki de belediye başkanı olursunuz. Her şeyden önemlisi birbirinizi hep sevin ve asla birbirinizi itmeyin. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan kucaklayın birbirinizi, çünkü hepimiz insanız. İnsanların farklılıkları ile ilgili bir sorunumuz olmamalı her zaman birbirimizi kucaklamalıyız. Ayrım yapmadan herkesi eşit görerek hayatımızı sürdürmeliyiz"

Büyükşehirle ilgili bilgilendirmeler de yapan Kocadon, "Büyükşehir olayı şöyle: Büyükşehir bütün ili kapsıyor. Muğla'nın kendisi ve 13 ilçesini. Bunlardan bir tanesi de Bodrum. Bütün bu ilçelerin üstünde olan Muğla Büyükşehir Belediyesi var ve yetkileri bizden çok daha fazla. Biz onlardan alt kademede görev alıyoruz. Mesela şu an ki arıtma tesislerini Muğla Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Bu sadece görevlerinden bir tanesi tabi ki" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un özgeçmişi, belediye ile meclis kavramı ve Bodrum'daki yerel olaylardan gündemde olan RES ve Tepecik Kafenin kapatılmasıyla ilgili konuların da konuşulduğu ziyarette öğrenciler, kendilerine zaman ayırıp sorularını yanıtladığı için Başkan Kocadon'a teşekkür etti.

Bodrum’da Öğrenciler, Yerel Yönetimi Başkandan Öğrendi

Bodrum’da Öğrenciler, Yerel Yönetimi Başkandan Öğrendi

Bodrum’da Öğrenciler, Yerel Yönetimi Başkandan Öğrendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim