• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Bodrum’da Geri Dönüşümün Önemi Miniklere Anlatıldı

Bodrum’da Geri Dönüşümün Önemi Miniklere Anlatıldı
Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Küçük Şeyler Anaokulu öğrencilerine ambalaj atıkları ve yönetim planı kapsamında "ambalaj atıklarının kaynağında...

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Küçük Şeyler Anaokulu öğrencilerine ambalaj atıkları ve yönetim planı kapsamında "ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşümü ve geri kazandırılması " konularında seminer verildi.

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşümü ve geri kazandırılması konulu eğitim seminerine dinleyici olarak Küçük Şeyler Anaokulu Okulu öğretmenleri ile öğrenciler katıldı. Sunum, anaokulu seviyesinde çocukların anlayabileceği argümanlarla gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi Çevre Mühendisi Nilay Karamustafaoğlu geridönüşümün önemine değinerek, "Doğal kaynaklardaki azalmaya karşın doğaya bırakılan atık miktarı da hızla artmaktadır. Bu atıkların önemli bir kısmını da katı atıklar oluşturmaktadır. Atıkların artması, özelliklerinin değişmesi, tabiatta uzun süreler bozulmadan kalabilen atıkların çoğalması gibi birçok etken, çevre adını verdiğimiz ortamın kullanım amaçlarının dışına çıkmasına yani çevrenin kirlenmesine sebep olmuştur." şeklinde konuştu.

Küçük Şeyler Anaokulu Müdürü Selda Çakır ise, "Okulumuz öğrencilerine verilen bu eğitimde öğrencilerimizin ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşümü ve geri kazandırılması hakkında öğrencilerin daha bilgili olmaları amaçlanmıştır. Böylelikle artık öğrencilerimizin katı atık hakkında daha bilinçli olacaklarını düşünüyorum ve okulumuz koridor ve sınıflarındaki katı atık dönüşüm kutularını daha özenli kullanacaklarına inanıyorum." dedi.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri "Analog Atıkları Yönetim Planı" kapsamında, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine eğitimlere devam edeceklerini belirtti.

Bodrum’da Geri Dönüşümün Önemi Miniklere Anlatıldı

Bodrum’da Geri Dönüşümün Önemi Miniklere Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim