• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bodrum'da geçen sezon 34,5 milyon liralık yatırım yapıldı

Bodrum'da geçen sezon 34,5 milyon liralık yatırım yapıldı
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'ya 2014-2015 yılında yapılan 247 milyon 454 bin liralık yatırımın 34 milyon 746 bin liralık kısmının...

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'ya 2014-2015 yılında yapılan 247 milyon 454 bin liralık yatırımın 34 milyon 746 bin liralık kısmının Bodrum ilçesine olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, iki yılda yapılan hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı toplantılara Bodrum ilçesinde devam etti. Muhtarların bilgilendirildiği toplantıya Başkan Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, belediye daire başkanları ve mahalle muhtarları katıldı. Başkan Kocadon, Bodrum ilçesinin Muğla'nın ve Türkiye'nin turizmdeki incisi olduğunu söyledi. Dünyadaki olumsuz gelişmelere rağmen yaklaşan turizm sezonu için Muğla Büyükşehir ve Bodrum belediyelerinin üzerine düşen hizmetleri yaptığını belirterek, "Bodrum, ülkemizin ve Muğlamız'ın turizm merkezi. Halkımızın geçim kaynağı turizm ve zincirin halkaları gibi birbirine bağlılar. Ülkemizde ve dünyada yaşanan olumsuz gelişmeler, turizmi de olumsuz etkileyecek. Buna rağmen yaklaşan turizm sezonu için yerel yöneticiler olarak hizmetleri yerine getiriyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz." dedi.

Başkan Gürün ise belediye olarak en çok yatırım yaptıkları ilçelerden birinin Bodrum olduğunu kaydetti. Aciliyet ve önem sırasına göre hizmetleri ilçe ilçe belirlediklerini anlatarak, "Muğla'yı altı hizmet bölgesine ayırdık ve yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen Muğla gibi geniş bir coğrafyada vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak araç gereç, malzeme gibi eksikliklerimizi tamamlayarak, iki yıl içinde Muğla'ya 247 milyon 454 bin lira yatırım yaptık. Bu yatırımın 34 milyon 746 bin lirası Bodrum ilçemize ait. Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisindeki 2200 kilometre yolun bakım ve onarımını tamamladı ve görev süremiz sonuna kadar bütün yollarımızın birinci, ikinci kat asfalt, sıcak asfalt, yol çizgileri, yatay, dikey işaretlemelerini tamamlamış olacağız. Muğla ili genelinde çöp deponi alanları ve hafriyat alanları için gerekli çalışmaları yaptık. Bodrum'da uzun yıllardır çözülemeyen çöp deponi alanını belirledik ve ihale sürecine getirdik. Ayrıca Bodrum Otogarı'nı Torba kavşağına alarak şehiriçi trafiğini de rahatlatacağız." diye konuştu.

Gürün, Büyükşehir Kanunu'nun aksayan yönlerine rağmen Muğla'ya hizmet için çalıştıklarını dile getirerek, "Muğla, yüzölçümü olarak İstanbul ve Kocaeli gibi kalabalık nüfusa sahip illerden daha geniş bir coğrafyaya sahip. Son yerel seçimlerden sonra köylerin ve beldelerin kapatılmasıyla ilçe belediyelerimizin hizmet alanı genişledi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz seçilmişlerin, umutsuz olmaya hakkı yok. Bizler, vatandaşlarımıza hizmet vermek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim