• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Bodrum Şöförleri, Başkan Gürün’den Destek Bekliyor

Bodrum Şöförleri, Başkan Gürün’den Destek Bekliyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME)'nin, ticari taksilerde ve servis araçlarında almış olduğu yaş sınırlaması kararında...

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME)'nin, ticari taksilerde ve servis araçlarında almış olduğu yaş sınırlaması kararında verilen sürenin sonuna doğru gelinirken, Bodrumlu taksici esnafı sürenin uzatılmasını istiyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu tarafından, Ticari araçlarda yaş sınırlaması getiren, 2014 yılı Eylül ayında alınan ve 28 Şubat 2016'da sona erecek olan kararda süre uzatılmasına gidilmesi için toplanan şoförler Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını ziyaret etti.

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Hüsnü Altaç ile görüşen şoförler, özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanununda yapması beklenen ve yüzde 40 lara varan indirimlerden faydalanabilmek için araçlardaki yaş sınırlaması süresinin uzatılması konusunda destek istediler.

Ziyarete katılan Nebi Cenikli isimli taksici sürenin uzatılmasının kendileri için çok iyi olacağını ifade etti.

Bodrum Merkez Taksi durağı esnafı Çetin Kaya ise ÖTV'de indirime gidilmesinin beklendiğini ve kendilerinin de bundan faydalanmak istediklerini belirterek şöyle konuştu: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haziran ayına kadar bu araç değişimi kararını uzattılar. Burada da aynı şey yapılabilir" dedi.

Bodrum Şöförler Odası Başkan vekili Hüsnü Altaç, esnafın sıkıntısını dinleyerek destek olmak için ellerinden geleceklerini yapacaklarını söyledi. Altaç konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Araç değişimleri için son tarih 28 Şubat fakat duyumlarımıza göre ÖTV'de indirime gidilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin 30 Haziran 2016'ya kadar bir ertelemesi var bununla ilgili. Bizde, şoför esnafımızın mağdur olmaması, araç alımlarında sıkıntıya düşmemesi içinMuğla Büyükşehir Belediyemizden bu 28 Şubat'ta son olan sürecin 2016 yaz sezonu sonuna kadar ertelenmesini talep ediyoruz" dedi.

Bodrum Şöförleri, Başkan Gürün’den Destek Bekliyor

Bodrum Şöförleri, Başkan Gürün’den Destek Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim