• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Bodrum Gülmeye Başladı

Bodrum Gülmeye Başladı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm sezonuna girilen şu günlerde bazı esnaf ve işletmecilerin yüzleri de gülmeye başladı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm sezonuna girilen şu günlerde bazı esnaf ve işletmecilerin yüzleri de gülmeye başladı.

Özellikle ilçe merkezindeki esnafların ve işletmelerin bir çoğu sezon açılışını gerçekleştirirken, Bardakçı, Gümbet, Bitez, Ortakent-Yahşi, Akyarlar, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gölköy, Türkbükü, Torba ve Yalı Çiftlik'te de işletmelerin bazıları kapılarını açarken, bazıları da sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

GÜMBET YAVAŞ YAVAŞ

Gece hayatı ile ünlü olan Gümbet'de bulunan bazı oteller kapılarını açarken, bir çok otelde son hazırlıklarını gerçekleştiriyor. 19 Mayıs haftasına kadar hemen hemen bütün otellerin kapılarını açacağı Gümbet'te, gece kulüpleri de bir bir açılış partileriyle açılışlarını gerçekleştiriyor. 19 Mayıs'ta düzenlenecek gençlik patilerine binlerce öğrencinin gelmesi beklenen Gümbet'te gündüzleri şu an sahiller yabancı turistlere emanet. Açık olan 5 otelin plajlarında güneşlen turistler bir yandan da sakinliğin tadını çıkarırken, özellikle çocuklar sokak hayvanları ve otellerin evcil hayvanlarını besleyip, onlarla oyun oynuyorlar.

Güneşlenmenin dışında su sporları da yapan yerli ve yabancı turistler, bindikleri paraşüt ile de Bodrum'un koylarının eşsiz manzarasını ve yerleşim yerlerini metrelerce gökyüzünden izleyerek, fotoğraf çekme imkanı da buluyorlar.

GÜNLÜK TURLAR İLE EŞSİZ KOYLAR GEZİLİYOR

Bodrum gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka gerçekleştirdikleri bir diğer aktivite ise günlük tur tekneleriyle ilçenin eşsiz koylarını gezmek oluyor. İlçe merkezi ve Gümbet'ten kalkan teknelerin daha çok tercih edildiği turlarda, Karaada, Akvaryum (Adaboğazı), Tavşan Burnu, Poyraz Limanı, Camel Beach, Aspat, Orak Adası ve daha bir çok koyu farklı turlar ile görme imkanı bulan yerli ve yabancı turistler, bu turlarda gün boyunca deniz ve güneşin tadını çıkarıyorlar.

TARİHİ MEKANLARDA DA YOĞUNLUK ARTTI

Bodrum'da bulunan bir çok tarihi mekanda da ziyaretçi yoğunluğunun arttığı gözlenirken, özellikle yabancı turistler, ilçenin en önemli simgelerinden olan Bodrum Kalesi ile birlikte Mauseleum, Antik Tiyatro, Myndos Kapısı, Tarihi Yel Değirmenleri ve Bodrum'un dar sokaklarını gezmeden Bodrum'dan ayrılmıyor.

HERKES SEZONA HAZIRLANIYOR

Bodrum Yarımadasının bir çok bölgesinde henüz kapılarını açmayan bir çok işletme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yaşanan bir çok sıkıntıya rağmen sezona umutla bakan Bodrumlu bir çok işletmeci, özelikle okulların kapanarak yerli turistin Bodrum'a akın edeceği günü iple çekiyor.

Bodrum Gülmeye Başladı

Bodrum Gülmeye Başladı

Bodrum Gülmeye Başladı

Bodrum Gülmeye Başladı

Bodrum Gülmeye Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim