• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bodrum Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Bodrum Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Belediye-İş Sendikası ile Bodrum Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye-İş Sendikası ile Bodrum Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bodrum Belediyesi önünde gerçekleşen imza törenine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol, Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Muğla Şube Başkanı Ender Akbay ve yönetim kurulu üyeleri, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ, Kemal Orman ve Av. Turgay Kaya ile Bodrum Belediyesi çalışanları katıldı.

512 işçiyi kapsayan ve üç yıllık olarak gerçekleştirilen sözleşmenin imza töreninde bir konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, imzalanan sözleşmenin herkes için hayırlı olması dileyerek, "Sözleşme sürecinde iyi bir yol kat ettiğimizi, herkesin aşağı yukarı eşit bir maaşa eriştiğini söyleyebilirim." dedi.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bodrum'daki bu çalışma hayatının kıymetini bilmek durumundayız. Ben sizlerin şahsında Sayın Belediye Başkanıma ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bize bu ekonomik ve demokratik haklarda gösterdiği saygıdan dolayı, Başkanımızla her zaman, hep beraber yürümeye hazırız. Bize de düşen görev budur. Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı, dünya markası Bodrum'u daha güzel hale getirmek bizim ellerimizde. Biz ne kadar çok çalışırsak, üretirsek Başkanımızın da yüzü o kadar ak olur. Hem bölgeye hem memleketimize hizmet vermiş oluruz"şekilinde konuştu.

Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un emekçi dostu olduğu vurgusunu yaparak; "Bugün çok anlamlı bir gün. Hiç kuşkusuz ki bugünü anlamlı kılan da emekçi arkadaşlarımızın adına vaat edilmiş olan toplu iş sözleşmesidir. Bu sözleşmeyle Sayın Belediye Başkanımız, çalışan siz değerli işçi kardeşlerimizin ve ailenizin geleceğini en iyi şekilde insan gibi yaşatabilecek adımları atmıştır. Bugünü anlamlı kılan şey, "emek en yüce değerdir" gerçeğinin sözde kalmaması ve pratiğe dönüştürülmesidir. Bugün ile beraber, ben emekçi dostu Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon'a ve ekibine şükranlarımı sunuyorum huzurlarınızda."ifadelerini kullandı.

"PERDENİN ARKASINDA OLAN KAHRAMANLAR SİZLERSİNİZ, ALKIŞI VE TAKDİRİ ALAN BENİM."

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da birlik ve beraberliğin öneminin altını çizerek," Birlik ve beraberlik içinde hareket etmekten güç doğuyor. Önemli olan arkadaşlar, birlik ve beraberlik içinde Türkiye'nin en gözde ve en çok dikkat çeken yarımadası olan Bodrum'da beraber hizmet etmek. Ben hep şunu söylüyorum: Emeğin karşılığı her zaman verilmelidir. Bodrum'da çok zor şartlar altında gece gündüz çalışan arkadaşlarımız var, kim için çalışıyorlar biliyor musunuz? Ülkemiz için çalışıyorlar çünkü Bodrum aynı zamanda bizim ülkemizin bir aynası. Yurt dışına yansıması. Onun için ben her zaman sizlerle beraber olmaktan mutluyum. Biliyorsunuz ki kapıdan içeri kim girdiyse hiçbirinizi kırmadım, elimden geldiği kadar yetkilerim çerçevesinde hep sizlerin yanında olmaya çalıştım. Şunu biliyorum, perdenin arkasındaki kahramanlar sizsiniz, alkışı ve teşekkürü alan benim ama gerçek sizlersiniz. Bu sözleşme yapılırken zaman zaman tıkandığı yerler oldu. Ben sadece ortak bir noktada arkadaşlarımı buluşturdum. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu güzel sözleşmeyi sizlere annemin ak sütü kadar helal ediyorum. Bu toplu iş sözleşmesinin hepinize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İmza töreninin ardından da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle kadın personele kırmızı gül dağıtıldı.

Bodrum Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Bodrum Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Bodrum Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim