• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Böbrek nakilli hasta anne oldu

Böbrek nakilli hasta anne oldu
Böbrek nakli olarak sağlığına yeniden kavuşan Esra Emsen (23) Medicana Çamlıca Hastanesinde yaptığı doğumla anne oldu.

Esra Emsen, 17 yaşında nedeni tam olarak bilinmeyen bir sebeple böbrek yetmezliğine girdi. Baş ağrısı, bulantı, kusma ve şuur kapanması ile hastaneye başvuran Emsen, 1 ay süre ile tedavi gördüğü hastanede 3 gün boyunca yoğun bakımda kendini bilmeden yaşadı. Böbrek yetmezliği teşhisi konan Esra Emsen tedavisi için kısıtlı yaşama sebep olan, beslenmeyi etkileyen zor bir tedavi yöntemi olan diyaliz yerine, yeniden sağlığına kavuşmasını sağlayacak böbrek nakli olmaya karar verdi. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alp Gürkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen böbrek nakli operasyonunun ardından eski sağlığına kavuştu.
Su içmek ve normal yemek yiyebilmenin verdiği mutluluğun anlatılamaz olduğunu ifade eden Esra, “Böbrek yetmezliği teşhisi konulup diyalize girdiği süre ile nakilden sonraki hayatını kıyasladığında, nakilden önce yaşadığımın farkında değildim” dedi.

‘O BENİM UMUDUM OLDU’ 

Nakil olduktan 2,5 yıl sonra eşiyle tanışıp mutlu bir evlilik yapan Esra Esmen, eşinin her zaman yanında ve desteğiyle hayata başka bir boyut kazandırdığını söyledi. Esra Esmen, evliliklerinin ilk yılında aldıkları hamilelik haberi ile hayata daha da bağlandı.

Hamilelik süresi boyunca Medicana Çamlıca Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alp Gürkan, Nefroloji Uzmanı Dr. Halim Yılmaz ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bahar Besen tarafından takip edilerek sağlıklı bir hamilelik geçiren Esmen, dünyaya getirdiği erkek bebeğine “O benim umudum oldu” diyerek Umut Alp adını verdi.

Medicana Çamlıca Hastanesi konusunda uzman hekimleri tarafından değerlendirilen Umut Alp bebeğin sağlığının iyi olduğu belirtildi.

Bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşan Esra Esmen yapmış olduğu organ bağışı ile herkesin bir gün organ nakline ihtiyacı olabileceğini bir kez daha vurguladı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim