• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Böbreğinden 5 kilo tümör çıktı

Böbreğinden 5 kilo tümör çıktı
Tokat'ta şikayetler nedeniyle hastahaneye giden kişinin böbreğinden 5 kilo tümör çıktı

Medical Park Özel Tokat Hastanesi’ne çeşitli şikayetlerle başvuran 43 yaşındaki Sait Polat’ın böbreklerinde tümör tespit edildi. Yapılan tektiler sonrasında Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. M. Kemal Dursun ve Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Kenan Yalçın tarafından başarılı bir operasyonla hastanın böbreklerinde 5 kilo büyüklüğünde tümör çıkartıldı.

Operasyon sonrası Medical Park Tokat Hastanesi Üroloji kliniği tarafından yapılan açıklamada böbrek kanserinin erken dönemde belirti vermeyen sinsi bir tümör olduğu kaydedildi.
Böbrek kanserinin kadınlara oranla erkeklerde daha fazla görüldüğüne dikkat çeken Medical Park Özel Tokat Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Kenan Yalçın, böbrek kanseri riskinin sigara içenlerde içmeyenlere göre iki kat fazla olduğunu belirterek, “Ayrıca ailede böbrek kanser olan bir akrabanın olması böbrek kanserine yakalanma riskini arttırır. Mesleksel risk faktörleri de vardır. Bunlar: çelik endüstri, kurşun endüstri, petrol ve gemi sanayi çalışanlarında böbrek kanseri riski artmaktadır. Yüksek yağ ve kalorili diyette böbrek kanseri riskini arttırmaktadır.
Böbrek kanseri erken dönemlerde çok belirgin bir şikayete neden olmayabilir. Genelde şikayete neden olduğu zaman tümör çok büyük boyutlara ulaşmıştır. Tümör büyüdükçe ve yayıldıkça tedavi olasılıkları azalmaktadır. Böbrek bölgesinde kitle ve ağrı, kanlı idrar gibi belirtilerin yanında diğer kanser türlerinde de gelişebilen iştahsızlık, halsizlik, kilo kaybı, tekrarlayan ateş gibi belirtilerde olabilir” dedi.
Erken tanının önemine dikkat çeken Yalçın, “Erken evrede kanser böbreği saran kılıf içinde sınırlıdır. Bu durumda başka bir ek tedaviye gerek kalmaz. Eğer tümör böbrek kılıfının dışına çıkmışsa ya da başka yerde de mevcutsa cerrahi sonrası ek bir tedavi gerekebilir.
Bu tedaviler ise, radyoterapi, kemoterapi, immunoterapi şeklindedir. Sigara içiyorsanız, ağrınız varsa ve idrar renginizde koyulaşma varsa mutlaka hekime başvurun. Unutmayın erken tanı hayat kurtarır” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim