• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Blog Açmak Zor Değil!

Blog Açmak Zor Değil!
Her zaman kullanışlı bir yapı için tercih edilen ve kişisel isteklerinizi sergileyebileceğiniz özel tasarımıyla dikkat çekici hale getirebileceğiniz blog sitenin sizlere birçok getirisi olacaktır.

Ek gelir elde etmek isteyen veya sadece hobi amacıyla internet sitesiyle oyalanmak ve yararlı işler yapmak isteyen herkesin zaman zaman başvurduğu kişisel blog, kaliteli ve düzenli bir çalışmanın sonucunda verim alınabilecek sitelerin başında gelmektedir. Blog açmak isteyenler bu işin nasıl yapılacağını bilmediklerinden, blog açma aşamalarını çok zor zannederek online dünya'ya adım atmaktan çekinirler. Aslında blog dediğimiz siteler ile güncel olayları inceleyebileceğiniz, kendi kaleminizden belirlediğiniz temaya uygun içerikler sunabileceğiniz veya farklı kategoriler belirleyerek, bu kategoriler üzerinden kendi yorumlarınızı katabileceğiniz bir site açmış oluyorsunuz. Kişisel bloglar, kişilere özel olarak hazırlandığı gibi, içerik olarak da sahibini yansıtmasıyla bilinen internet siteleridir. Dilediğiniz gibi özel içerikler üreterek daha verimli bir site yapısına erişebileceğiniz gibi; normal internet sitesi kurulumunda izlemenin gereken adımları izleyerek, sizlerde kişisel blog sahibi olabilirsiniz. Her zaman kullanışlı bir yapı için tercih edilen ve kişisel isteklerinizi sergileyebileceğiniz özel tasarımıyla dikkat çekici  hale getirebileceğiniz blog sitenin sizlere birçok getirisi olacaktır.

C:\Users\ismail\Desktop\websiteacmak.jpg

 

Blog Açmak İçin Nelere İhtiyacım Var?

Herkesin ilk olarak merak ettiği konulardan olan blog açmak için gerekli olanlara değinecek olursak; temel olarak 3 hizmete ihtiyacınız olacaktır. Bunlar; domain, hosting ve WordPress tabanlı tema. Domain, yani alan adı; blogger’in istediği şekilde seçebileceği ve sitesini ön plana çıkartacak olan site ismidir. Siteye girişte kullanılacak ve hiçbir zaman değişme şansı olmayacağı için, iyi seçilmesi gerekmektedir. Domaini, domain hizmeti veren firmalardan satın alabilirsiniz. Hosting ise; sitenizi kurmanız gereken makinedir. Tüm bilgilerinizin, dosyalarınızın ve veri akışının sağlanacağı olan hostingi, hosting firmalarından ilk etapta web hosting olarak kiralamanız gerekmektedir. Bu aşamada size faydalı olacağına inandığımız, dünya'daki en iyi hosting firmalarını inceleyen ve yabancı hosting konusunda Türkiye'nin en iyi tavsiye sitesi olan eniyiyabancihosting.com sitesini incelemenizi öneririz. Tema ise; kolay anlaşılır ve rahat özelleştirebilirliği bakımından WordPress tabanlı olması gerekmektedir. Wordpress temalar uygun fiyatlı veya ücretsiz olarak sunulduğu için tercih edilmektedir. Bu arada blog açma işlemlerinde sıkıntı yaşayacağını düşünen
arkadaşlar site nasıl kurulur yazısını incelediklerinde çok daha detaylı bir site açma rehberi ile karşılaşacaklardır.

 

Blog Site Hangi Adımlarla Kurulmalıdır?

Blog sitenizi kurmanız için gerekli olan her şeyi tamamladıktan sonra, geriye parçaları birleştirmek kalıyor. Blog sitesini kurmak için gerekli olan adımlardan ilki, NameServer yani NS yönlendirmesi olacaktır. Domain firmanızın sitesine girip, kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak ulaşacağınız kontrol paneline, hosting firmasının verdiği bilgilerle domainin NS bilgileri değiştirmeniz gerekmektedir. NS’ler, 24 saat içinde oturmuş ve yönlendirilmiş olacaktır. Bu süreden sonra, FileZilla veya CuteFTP programlarından birisine ihtiyaç duyacaksınız. İkisinden birini edindikten sonra, web hostinge ulaşmak için, hosting firmanızın verdiği bilgileri bu programa girmeniz gerekecektir. Programla web hostinge ulaştıktan sonra, blog sitenizi açmanız için son adım olan tema dosyalarını içerisinde atmanız ve kurmanız kalacaktır. Oldukça basit bir şekilde dosyaları attıktan sonra, içinde kurulum yapmanızla birlikte siteniz artık aktif olacaktır. Daha sonra, sitenizin admin paneline giriş yaparak, istediğiniz gibi düzenleme ve içerik ekleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu aşama bedava hosting kullanan kullanıcılar için geçerli değildir. Bedava hosting veren firmalar, bu ayarları sizin yerinize kendileri ayarlamaktadırlar.

Normal sitelerden farkı olmayan ancak, kullanım anlamında farklılıklar içerecek olan kişisel blog sitenizi, dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Google AdSense hesabınızı bağlayarak, para kazanmayı da sakın unutmayın. Yapmanız gereken tek şey; sitenizi güncel ve kaliteli tutmanız olacaktır. Yukarıdaki anlatımlar ile kafası karışan okuyucularımız için aşağıdaki videoyu izlemelerini tavsiye ederiz. Video'da detaylı olarak blog açma aşamaları anlatılmış.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim