• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Blizzard'ın 100 milyon doları çöpe gitti

Blizzard'ın 100 milyon doları çöpe gitti
Blizzard, son 7 yıldır kod adını "Project Titan" olarak belirlediği bir MMORPG oyunu üzerinde çalışarak geçirmişti.

Şimdiye kadar birçok söylenti ve sızıntı detaylar gelse de, Project Titanhakkında firmadan kolay kolay resmi açıklama yapılmamıştı.

World of Warcraft ve eklenti paketleriyle online arenada fırtına gibi esen Blizzard, Project Titan ile büyük bir hakimiyet kurma peşindeydi, ancak olmadı. 7 yıl süren proje, geçtiğimiz günlerde gelen resmi açıklamayla birlikte iptal edildi ve bu oyunu ne yazık ki göremeyeceğiz.

Tabii 7 yıl çok büyük bir zaman dilimi. Binlerce kişinin emeği, kullanılan diğer kaynaklar ve tabii ki maddi harcamalar söz konusu. Hepsini göz önüne aldığımızda, Blizzard'ın büyük bir zarar attığı söylenebilir. Analistler, tüm bu sürecinBlizzard'a 50 milyon dolar paraya mâl olduğunu düşünüyor. Proje iptal edildiği için de yapılan tüm bu harcamalar boşa gitmiş oldu. Ünlü analist Michael Pachter ise, yapılan harcamaların 100 milyon doları geçmiş olabileceğini düşünüyor.

Peki Project Titan nasıl bir oyun olacaktı?

Aslında bu konuda resmi açıklamalar yok, ama bir takım söylemler var. Oyunda çok büyük bir haritanın olacağından,bilim kurgu elementlerinin fazlasıyla olacağından ve insan ırkıyla uzaylılar arasında yaşanan büyük bir savaştan söz ediliyordu. Oyun, "Gerçek Dünya" ve "Gölge Dünya" olmak üzere ikiye ayrılıyordu. Gerçek Dünya'da normal bir yaşantı sürecek (bir nevi online hayat), yeteneklerimizi geliştirerek bir meslek sahibi olabilecek, arkadaşlarımızla takılabilecektik. Gölge Dünya ise, savaşın hüküm sürdüğü, gelen tehlikeleri ortadan kaldırmak için omuz omuza arkadaşlarımızla mücadele edeceğimiz bir dünya olacaktı.

Kotaku'da yer alan bilgilere göre oyunda Jumper, Ranger, Reaper ve Titan gibi sınıflar olacaktı. Yine Kotaku'nun isimsiz kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre oyunun mekaniklerinden söz edilirken Team Fortress 2 örneği verilmiş. Ayrıca oyun içi sinematik yapısının da Pixar'ın animasyon filmi The Incredibles ve StarCraft 2 arasında olduğu söylenmiş.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim