• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

BlackBerry de satıldı

Motorola ve Nokia’nın ardından ‘iş telefonu’ olarak kendine ait bir pazar oluşturan BlackBerry de satıldı.
Motorola ve Nokia’nın ardından ‘iş telefonu’ olarak kendine ait bir pazar oluşturan BlackBerry de satıldı. Toronto merkezli Fairfax Financial Holdings ile yapılan ön anlaşmaya göre BlackBerry’e toplamda 4.7 milyar dolarlık değer biçildi. anlaşmayla birlikte BlackBerry, en büyük rakibi Apple’ın üç günlük iPhone satışları kadar etmedi.
 
1.5 AY SONRA TAMAMLANIYOR
 
BlackBerry’den yapılan yazılı açıklamaya göre liderliğini Fairfax Financial Holding’in yaptığı bir konsorsiyumun 4.7 milyar dolarlık teklifinin kabul edildiği ve şirketin tüm hisselerinin bu konsorsiyuma devredildiği açıklandı. Kısa süre önce 1 milyar dolar zarar ettiğini açıklayan Kanada’nın telefon üreticisi, hisse başı 9 dolara denk gelen bir değerlemeye sahip olacak. Blackberry hisselerinin yaklaşık yüzde 10’unu elinde barındıran Fairfax, şirketin tamamını eline geçirerek özel bir yapıya geçmeyi hedefliyor. 4 kasımda tamamlanması beklenen satın alma anlaşması sonrası şirketin yeni sahibi olan FairFax tarafından borsadan da çekilmesi planlanıyor. Bir kredi planlamasıyla BlackBerry’i satın alacak Fairfax’a gerekli krediyi Bank of America, Merrill Lynch ve BMO Capital Markets gibi yatırım firmaları sağlayacak. BlackBerry, yaklaşık bir ay önce şirketin bünyesinde kurduğu ‘Stratejik İşbirlikleri’ komisyonu ile beraber satış için ilk sinyalleri vermeye başlamıştı. Şirket, geçen haftalarda 4 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurmanın ardından son çeyrekte yaklaşık 1 milyar dolar zarar ettiğini açıklamıştı.
 
3 GÜNLÜK IPHONE SATIŞI GEÇTİ
 
Satış haberinin duyulmasının ardından BlackBerry’nin 4.7 milyar dolara satılması, analistlerce oldukça düşük karşılandı. Geçen cuma satışa çıkan Apple’ın iPhone 5S ve iPhone 5C modelleri toplamda 9 milyon adet satılması bile BlackBerry’nin değerini fazlasıyla geçiyor. Apple, söz konusu cihazlardan sadece üç günde 5.8 milyar dolardan fazla ciro elde etti.
 
Eskilerden kimse kalmadı
 
Bir zamanların cep telefonu devleri akıllı telefonlardan sonraki dönemde art arda yıkılmaya devam ediyor. Arama motoru şirketi Google, kendi mobil işletim sistemi olan Android için geçen sene Motorola’yı satın almıştı. Yapılan anlaşmayla Google’ın Motorola’ya 12.5 milyar dolar ödediği açıklanmıştı. Microsoft ise Nokia’yı geçen ay 7.2 milyar dolara satın almıştı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim