• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

"Bizden başka yatırım yapan yok"

"Bizden başka yatırım yapan yok"
Vodafone Arena'nın çatısının direklerinin dikilmesine başlanması nedeniyle stat inşaatında düzenlenen kurban kesme törenine, Fikret Orman, Ahmet Nur Çebi,Umut Güner, Ahmet Ürkmezgil, Emre Kocadağ ve işçiler katıldı.

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman, çatı inşaatı başlaması nedeniyle kurban kestiklerini vurgulayarak, "Kaba inşaattan çıkıp, çatı inşaatına başladık, çok zorlansak da iyi gidiyoruz. İlk etapta kolonlar dikilecek. Allah hepimize en başta Türk sporseverlere ve Beşiktaşlılara bir an evvel Vodafone Arena'yı bitirip, teslim etmeyi nasip etsin. Hızlı olarak artık çatı imalatı başlıyor, ondan sonra çim imalatı başlayacak" diye konuştu. 

Orman, mali sıkıntı içindeyken böyle büyük yatırım yapan başka bir kulüp olmadığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı: 
"İyi gidiyoruz, çok zorlansak da bir şeyler hissettirmemeye çalışsak da aynı anda bütün takımlarımızı finanse edebilmek, geçmişten gelen yürüyen ödemelerimizi ve stat yatırımımızı yapmak zor bir süreç. Bütün kulüpler mali sıkıntı içinde. Fakat bizden başka böyle büyük yatırım yapan kimse yok. Onların bütün yatırımlarını devlet finanse ediyor. Biz kendimiz finanse etmek durumundayız. Zorlanıyoruz ama Allah yardım ediyor." 

Bir gazetecinin "100 milyon lira barajı aşıldı mı, stat ne zaman tamamlanacak?" şeklindeki sorusu üzerine, Orman şunları söyledi: 
"100 milyon barajı tabii aşıldı, çok daha üstüne çıktık. Tarih vermek istemiyorum. Aklımızda bir tarihimiz var. Ancak kamuoyu bunun güzelliğini konuşmaktansa tarihini konuşmaya başlıyor. Biz elimizden gelen en kısa sürede bitirmeye çalışıyoruz. Bir sene evvel temel atmaya başladık. O günden bu yana bu kaba inşaatı bitirdik. Daha hızlı yapabilirdik ama her şeyi eşdeğer olarak yapmak zorundayız. Transferi iyi yapmak zorundayız, oyuncularımızın parasını vermek zorundayız, Ferrari'nin parasını ödemek zorundayız, 5 taksit kaldı. 20 milyon verdik, 5 milyon lira daha vereceğiz. Kredilerimizi ödemek zorundayız." 

Orman, Konya'da Trabzonspor maçındaki atmosferin kendilerini heyecanlandırdığını, statları bittiğinde tamamen dolu tribünlere oynayacaklarını düşündüğünü sözlerine ekledi. 

Sakatlıklarla ilgili bir soru üzerine konuşan İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi de kadrolarının çok kuvvetli olduğunu vurgulayarak, "Etkilenmek söz konusu ama minimum olacaktır. 3 tane forvet oyuncumuz var. Maalesef ikisinde sıkıntı yaşıyoruz ama 3'üncü kardeşimiz o görevi yerine getirecektir" ifadelerini kullandı. 

Törende kurban kesiminin ardından, dualar okundu. 

Bu arada, Fikret Orman'ın, Vodafone Arena'da İngiliz basın mensuplarıyla bir söyleşi yaptığı bildirildi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim