• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Bizce Yağ’dan Pazar Atağı

Bizce Yağ’dan Pazar Atağı
7. GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ve 12. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarında stant açan Bizce Yağ, 2016 yılında iç ve...

7. GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ve 12. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarında stant açan Bizce Yağ, 2016 yılında iç ve dış Pazar payının arttırmak için atağa geçti.

Türkiye'nin en modern yağ üretim tesislerine sahip olan Bizce Yağ, GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ve 12. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarındaki stant açtı. Standın ilk konukları ise fuarın açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. İlk davetlileri stant önünde karşılayan Bizce Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, 2016 yılındaki hedefler ve sektörle ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Başkan Kadooğlu, 2016 yılında iç ve dış pazardaki payın arttırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Gerekli çalışmaların büyük oranda tamamlandığını belirten Kadooğlu, ihracatı ve iç pazara sunumu arttıracaklarını ifade etti. Türkiye'nin önemli markaları arasına girmek amacıyla emin adımlarla yola devam ettiklerini belirten Kadooğlu, "Türkiye'de iç pazar payımızın yüzde 15'lerden yüzde 25'lere çıkarılması için çalışıyoruz. Yurt içi bayi ağımızı geliştirdik. Hanımların yemeklerde Bizce Yağ tercihi hızla artıyor. Ayrıca ihracatımızın 2016 yılında 50 ülkeye çıkarılması için çalışıyoruz. Ortadoğu ülkelerindeki tüketim oranımız bir hayli yüksek. Hedef ülkeler arasında AB ülkeleri, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri yer almaktadır" dedi.

Kadooğlu, ay çiçek ve mısır yağı ile margarin üretiminin gerçekleştiği Bizce Yağ modern üretim tesislerinde günlük üretim kapasitesinin 600 ton, aylık üretim kapasitesinin ise 18 bin ton olduğunu belirterek, Pazar payının artması ile birlikte üretim kapasitesinin artması yönünde de çalışmalara start verileceğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Bakan çelik de, Celal Kadooğlu'na Pazar çeşitliliği konusunda tavsiyelerde bulunurken, 2016 yılında planlanan pazar payı atağı için kutladı.

Bizce Yağ’dan Pazar Atağı

Bizce Yağ’dan Pazar Atağı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim