• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Biz Anadolu’yuz Projesi’nde ikinci öğrenci kafilesi Balıkesir’e uğurlandı

Biz Anadolu’yuz Projesi’nde ikinci öğrenci kafilesi Balıkesir’e uğurlandı
İçişleri Bakanlığının koordinesinde Adıyaman Valiliği tarafından yürütülen "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında Adıyaman'dan 194 kişilik ikinci öğrenci...

İçişleri Bakanlığının koordinesinde Adıyaman Valiliği tarafından yürütülen "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında Adıyaman'dan 194 kişilik ikinci öğrenci kafilesi Adıyaman Belediyesinin desteği ile Balıkesir'e gönderildi.

Adıyaman Valiliği tarafından İçişleri Bakanlığı himayesinde "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında ilk öğrenci kafilesi 12-15 Ekim tarihleri arasında Balıkesir iline gönderilmişti. Proje kapsamında öksüz, yetim, yoksul aile çocukları ile şehit ve gazi çocuklarından seçilen 194 kişilik ikinci öğrenci kafilesi Adıyaman Belediyesi tarafından kiralanan uçakla Balıkesir'e gönderildi. Uğurlama törenine Vali Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları Adem Kaya, Murat Süzen, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ile öğrenci velileri katıldı. İller arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi amacıyla 4 gün boyunca Balıkesir'i akranlarıyla bir araya gelecek olan Adıyamanlı öğrenciler, Balıkesir'in tarihi ve doğa güzelliklerini gezecekler. Uğurlama töreninde konuşan Vali Nurullah Naci Kalkancı, "Bu proje İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun bizzat kendisi tarafından hayata geçirilen bir projedir. Bu proje 81 ilimiz tarafından karşılıklı uygulanacak bir projedir. Bu proje Güneydoğu illerimizden başlanarak doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi kaynaştırma, tanıştırma ve öğrencilerin birbiriyle arkadaşlık ve dostluk kurma projesidir. Proje kapsamında öğrencilerimiz ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini de tanımış olacak. Biz Adıyaman olarak Balıkesir ilimizde eşleştik. Bu proje kapsamında ilk öğrenci kafilemizi geçtiğimiz hafta Balıkesir ilimize gönderdik. Çocuklarımız 4 gün boyunca Balıkesir'in tarihi ve doğal güzelliklerini gezip gördüler. Bu projeyi İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde Adıyaman Valiliği olarak belediye başkanlığımızla birlikte yürütüyoruz. İlk öğrenci kafilesinin yolculuk masrafları Valiliğimiz tarafından bir firmaya ait özel uçak kiralanarak karşılanmıştır. İkinci kafileyi ise belediyemiz gönderiyor. Bütün öğrencilerimizin güler yüzlü bir şekilde kazasız ve belasız gidip gelmelerini diliyorum" dedi. Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmaları durumunda öğrencilere kendi özel cep numarasını vererek, hayırlı yolculuklar dileyip, öğrencilerin Adıyaman'ın en iyi şekilde temsil etmelerini istedi. Vali Kalkancı ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu daha sonra öğrencilerle fotoğraf çektirerek, ikinci kafileyi yolcu etti.

Projesi kapsamında Adıyaman'da Balıkesir'e toplam 2 bin 300 öğrencinin gönderileceği projeye 2018 yılında da devam edileceği öğrenildi.

(CK-SD-Y)

.

Biz Anadolu’yuz Projesi’nde ikinci öğrenci kafilesi Balıkesir’e uğurlandı

Biz Anadolu’yuz Projesi’nde ikinci öğrenci kafilesi Balıkesir’e uğurlandı

Biz Anadolu’yuz Projesi’nde ikinci öğrenci kafilesi Balıkesir’e uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim