• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Biyo Kaçakçılıkla Mücadele Aralıksız Devam Ediyor

Biyo Kaçakçılıkla Mücadele Aralıksız Devam Ediyor
Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, 2015 yılında "biyo kaçakçılıkla kücadele projesi" kapsamında...

Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, 2015 yılında "biyo kaçakçılıkla kücadele projesi" kapsamında vatandaşların bilinçlendirilmesi ve toplumsal duyarlılık oluşturulması için farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamada, "Proje kapsamda hazırlatılan afiş, el ilanı ve bilboard reklamlarıyla, Bursa merkeziyle birlikte il genelinde ve özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın bilinçlendirmesi hedefleniliyor. Proje çerçevesinde hazırlatılan afiş ve el ilanlarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı orta öğretim okullarında, avcı derneklerinde, çevre ve doğa derneklerinde, köy muhtarlıklarında ve köy kahvehanelerinde dağıtımı yapıldı. Ülkemiz sahip olduğu kaynak değerleri ile yabancı araştırmacılar için bir çekim merkezi, geniş bir biyolojik çeşitlilik deposu olma özelliğindedir. Özellikle Bursa ilimiz barındırdığı biyolojik çeşitliliği ile cazibe merkezidir. Kırsal alanda ve tabiat ortamında gerçekleşen biyo kaçakçılık olaylarının önlenmesinde en önemli unsur yöre halkının bilinçlendirilmesi olarak görülmektedir. Yabani bitki ve hayvanların bireylerinin, tohumlarının, parçalarının, kan veya dokularının yetkili kurumların izni alınmadan yabancılar tarafından tabiattan toplanarak yurt dışına götürülmesi "biyo kaçakçılık" olarak adlandırılmaktadır" denildi.

Bastırılan afişlerde, "Arazide kişilerin canlı hayvan veya bitki topladığını gördüğünüzde lütfen bizimle irtibata geçiniz" diye uyarıda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü 241 72 00 numaralı telefonu veya 156 jandarma ihbar hattını aramalarını istedi.

Biyo Kaçakçılıkla Mücadele Aralıksız Devam Ediyor

Biyo Kaçakçılıkla Mücadele Aralıksız Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim