• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Bitlis’teki şehitler için tören düzenlendi

Bitlis’teki şehitler için tören düzenlendi
Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Eren...

Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Eren Kılıç (25) ve Samet Pişkin (25) için Bitlis'in Tatvan ilçesinde tören düzenlendi.

Şehit Pişkin ve Kılıç'ın naaşı, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı Sorgun Kışlası'nda düzenlenen tören alanına getirildi. Burada şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından, helikopterle tören alanına getirilen şehit Kılıç'ın yakınları teröre tepki gösterdi. Tabuta sarılarak ağlayan ve ayakta durmakta güçlük çeken Kılıç'ın yakınlarını, askeri personeller teskin etti. Şehit askerlerin saldırıda yaralanan silah arkadaşları da törene katıldı.

Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, bütün şehitlere Cenabı Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi. Şehitlerin bu vatan için canlarını feda ettiğini ifade eden Çınar, şöyle konuştu: "Bütün şehit ve gazilerimize minnet duygularımı arz ediyorum. Onlar bu vatan için bir insanın verebileceği en değerli ve her şey olan canlarını feda etti. Tıpkı Çanakkale'deki ataları gibi. O ecdadın mirasına sahip çıktılar. Kahraman ordumuzun bütün mensupları gibi gerekirse vatan için canlarını feda etmeye yemin ettiler, gerekti ve sözlerini tuttular. Onlar Türkiye gibi cennet bir vatanı ve eseri bırakarak ölümsüzleştiler. Aslında Kur'an-ı Kerim'de söylendiği gibi "onlar ölmediler'. Cenab-ı Allah şehitler için "onlar öldü demeyin onlar ölmedi" diyor. Bu vatanın her karış toprağı onların amel defteri oldu.

Bütün tarihin her döneminde var olmuş ve her döneminde büyük medeniyetler kurmuş, insanlara adalet ve insanlık anlamında büyük modeller oluşturmuş ecdamızın ve milletimizin, bize bırakmış olduğu ve ebediyen yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kahraman ordusunun ve güvenlik güçlerinin her zaman güçlü olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Bu bütün dünyanın geleceğinin insanlığının adalet ve huzuru için gereklidir. Mustafa Kemal'in dediği gibi geçmişte olduğu gibi bugün de dahili ve harici düşmanlar, harici egemenler, emperyalistler ve onların uşakları, ellerinden gelen bütün kötülüğü yapıyorlar. Ama Çanakkale'de olduğu gibi bugün Sehi Ormanlarında can veren ve şehit olan kardeşlerimizin yaptığı gibi hiçbir zaman başarılı olamayacaklar. O kirli emellerine de ulaşamayacaklar. Cenab-ı Allah devletimize zeval vermesin."

Öte yandan şehit yakınları teröre lanet getirerek, terörle mücadele için Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve komutanlardan kendilerine silah verilmesini istedi. Tatvan Müftüsü Mehmet Şirin Aysal tarafından yapılan duaların ardından helikoptere konulan Kılıç ve Pişkin'in naaşı memleketlerine götürülmek üzere Van'a gönderildi.

Düzenlenen törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, askeri erkan, şehit askerlerin yaralı silah arkadaşları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bitlis’teki şehitler için tören düzenlendi

Bitlis’teki şehitler için tören düzenlendi

Bitlis’teki şehitler için tören düzenlendi

Bitlis’teki şehitler için tören düzenlendi

Bitlis’teki şehitler için tören düzenlendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim