• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Bitlis’teki köpeklere soğuğa karşı elbiseli koruma

Bitlis’teki köpeklere soğuğa karşı elbiseli koruma
Bastıran kışla birlikte soğuk havaların kendini iyiden iyiye hissettirdiği Bitlis ve ilçelerinde, hayvan severler dışı bir uygulamaya imza atarak soğuktan...

Bastıran kışla birlikte soğuk havaların kendini iyiden iyiye hissettirdiği Bitlis ve ilçelerinde, hayvan severler dışı bir uygulamaya imza atarak soğuktan üşüyen hayvanlara elbise giydirmeye başladı.

Bitlis'te özellikle gece saatlerinde eksi 20 dereceleri bulan soğuklar, insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz yönde etkiliyor. Hayvanların soğuktan üşümesine duyarsız kalmayan hayvan severler ise sıra dışı bir uygulamaya imza atarak, soğuktan üşüyen hayvanları elbiselerle soğuktan korumaya çalışıyor. Uygulama sayesinde Bitlis ve ilçelerinde soğuktan üşüyen yavru, hasta ve yaşlı köpeklere içi polar, dışı su geçirmez yağmurluk elbiselerden giydirilmeye başlandı. Farklı renk ve bedenlerdeki elbiseler sayesinde kentte bulunan yavru, hasta ve yaşlı köpekler artık soğuklardan daha az etkilenmiş oluyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis Temsilcisi Dr. Damla Şahin, Almanya'dan bir bayan hayvan severin HAYTAP aracılığıyla Bitlis'e gönderdiği içi polar, dışı su geçirmez yağmurluk elbiseleri kentte bulunan yavru, hasta ve yaşlı köpeklere giydirdiklerini belirtti. Şahin, hayvanların bu sayede soğuktan korunduklarını söyledi.

Bitlis'teki soğuk havnın insanları olduğu kadar hayvanları da etkilediğine dikkat çeken Şahin, "Bitlis'teki kar ve soğuklarla ilgili durumu televizyon kanallarında çıkan haberlerden gören Almanya'daki 60 yaşındaki Sabina Herriger isimli hayvan sever bir bayan, kendi tasarımıyla diktiği elbiselerden bize gönderdi. HAYTAP olarak biz de gerek Tatvan ve gerekse Bitlis merkezde bulunan barınaklarda kalan başta yavru, hasta ve yaşlı köpekler olmak üzere bu elbiselerden giydirmeye başladık. Almanya'daki hayvan severimizin göndermiş olduğu içi polar, dışı su geçirmez yağmurluk elbiseler sayesinde ilimizdeki hayvanlar soğuktan daha az etkilenmiş olacak. Bu anlamda ben kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

Hayvanların da insanlar gibi üşüdüğünü belirten Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Ömer Atış ise soğuk havada aç ve susuz kalan kedi ve köpeklerin en fazla 3 gün hayatta kalabildiğini söyledi.

Yiyeceklerin, canlı direncini artırdığını, hayatta kalma sürelerini uzattığını aktaran Veteriner Teknikeri Ömer Atış, "Sahipsiz sokak hayvanlarını korumamız gerekiyor. Hayvanlar soğuk havalarda yiyeceğin yanında sığınacak yer de bulamıyorlar. Biz de elimizden geldiğince onlara yiyecek vermeye çalışıyoruz. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Bu anlamda elbise giydirilen hayvanlar bir nebze olsun soğuktan korunmuş oluyor ve soğuğa karşı hayatta kalma şansları daha yüksek oluyor." diye konuştu.

Bitlis’teki köpeklere soğuğa karşı elbiseli koruma

Bitlis’teki köpeklere soğuğa karşı elbiseli koruma

Bitlis’teki köpeklere soğuğa karşı elbiseli koruma

Bitlis’teki köpeklere soğuğa karşı elbiseli koruma

Bitlis’teki köpeklere soğuğa karşı elbiseli koruma

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim