• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Bitlis’teki köpek kulübeleri kar altında kayboldu

Bitlis’teki köpek kulübeleri kar altında kayboldu
Son günlerde yoğun şekilde etkili olan kar yağışı nedeniyle tek katlı ev ve arabaların kar altında kaybolduğu haberlerinin sık sık gündeme geldiği...

Son günlerde yoğun şekilde etkili olan kar yağışı nedeniyle tek katlı ev ve arabaların kar altında kaybolduğu haberlerinin sık sık gündeme geldiği Bitlis'te kar yağışından köpek kulübeleri de nasibini aldı.

Bitlis ve Tatvan ilçesinde hayvan barınakları yağan son karla birlikte adeta kara gömüldü. Özellikle köpeklerin soğuktan korunması için kurulan barınakların büyük bir kısmı kar altında kaybolurken, her geçen gün daha da soğuyan hava şartları da hayvanları oldukça zorluyor. Barınakta belediye ve hayvan severlerin desteğiyle ancak karınlarını doyurabilen köpekler için yiyecek anlamında sıkıntılar baş göstermeye başladı.

Görevli belediye personeliyle birlikte Bitlis merkez ve Tatvan ilçesindeki barınaklarda bulunan yaklaşık 150 köpeğe bakarak onlarla yakından ilgilenen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi Dr. Damla Şahin, köpekler ve diğer hayvanlar için belediye ile birlikte seferber olduklarını söyledi. Gerek Bitlis ve gerekse Tatvan'daki barınaklarda yaklaşık 150 köpeğin bulunduğunu belirten Damla Şahin, Bitlis'teki çetin kış şartları nedeniyle hayvanların oldukça zorluk çektiğini ifade etti. Kar yağışı nedeniyle birçok köpek kulübesinin karlar altında kaybolduğunu kaydeden Şahin, "Sert geçen kış şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle hayvanlar oldukça ciddi sorunlar yaşıyor. Bundan dolayı hayvan mamasına ve ısıtıcıya ihtiyaç var. Burada ortalama 100 – 150 kadar köpek var. Bunların çoğu da maalesef ya yaşlı, ya sakat, ya da hasta olan köpekler. Burada bulunan birçok köpek kulübesi son kar yağıyla birlikte karlar altında kaldı. Bu yüzden tüm insanların duyarlılığına ve desteklerine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Hayvansever Çiğdem Polat ise hafta sonlarında fırsat buldukça barınağa gelerek buradaki hayvanlarla ilgilenip onları beslemeye çalıştıklarını ifade ederek, "Ben bu hayvanlarla oynamak için, onlar biraz da olsun insan eli değsin, sevgi hissetsinler diye yanlarına geliyorum. Burada bulunan insanlara, yakın çevrede oturan insanları da buraya davet ediyoruz. Çünkü bu hayvanların bu soğuk kış günlerinde mama ve yiyecek ile birlikte yada sıcak bir yuva ile birlikte en az insanlar kadar sevgiye ve şefkate de ihtiyaçları var." şeklinde konuştu.

Öte yandan, ısınmak ve soğuktan korunmak için kullandıkları kulübelerinin büyük çoğunluğu karlar altında kaybolan bazı köpekler kar tünelleri arasında kulübeyi bulmaya çalıştığı görüldü.

Bitlis’teki köpek kulübeleri kar altında kayboldu

Bitlis’teki köpek kulübeleri kar altında kayboldu

Bitlis’teki köpek kulübeleri kar altında kayboldu

Bitlis’teki köpek kulübeleri kar altında kayboldu

Bitlis’teki köpek kulübeleri kar altında kayboldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim