• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Bitlis’teki 3 kayak merkezinde sezon açıldı

Bitlis’teki 3 kayak merkezinde sezon açıldı
Bitlis'te merkezde bulunan Erhan Onur Güler, Rahva Kayak Merkezleri ile Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Kayak Merkezi yağan son karla birlikte kayak sezonunu...

Bitlis'te merkezde bulunan Erhan Onur Güler, Rahva Kayak Merkezleri ile Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Kayak Merkezi yağan son karla birlikte kayak sezonunu açtı. Bu hafta sonu itibariyle kayak sezonunun açıldığı kayak merkezleri, açılışın ilk gününde il, ilçe ve çevre illerden gelen kayak severlerin akınına uğradı.

İki bin 500 metrelik pist uzunluğu ve Vangölü manzarasıyla kayakçıların gözdesi olan Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Merkezi kayak sezonunun ilk gününde yoğun ilgi gördü. Kayak Merkezi'ne gelen amatör kayakçılar yanında çocuklar da kendilerince geliştirdikleri yöntemlerle kaymanın keyfini yaşadı. Kayak severler, bazen zor anlar yaşarken, kayak merkezindeki Nemrut Krater Gölü ve Vangölü manzarası ise kendine hayran bıraktı.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile birlikte sezonun açıldığı Nemrut Kayak Merkezi'ni ziyaret eden Vali Ahmet Çınar, "Bitlis'te halıhazırda üç tane kayak merkezimiz var. Bunlardan bir tanesi şehrin içinde yer alan, ancak profesyoneller için uygun olan çok dik olan bir pist. İkincisi Rahva dediğimiz mevkide bulunuyor. Bu pistimiz de daha orta seviyede bir pist ve burada her türlü kayak imkanı mevcut. Üçüncü kayak merkezimiz ise en uzun ve en büyük olan kayak merkezimiz olan 2 bin 300 metrelik pist alanı ile Nemrut Kayak Merkezimizdir. Bu kayak merkezimizde en acemisinden en ustasına kadar herkes için uygun zeminin bulunduğu bir yer. Buraya yerel anlamda halkımızın yoğun ilgisi var. Çevre iller başta olmak üzere buraya büyük rağbet gösteriliyor. Geçmişte turistlerin de geldiği bir yer ancak malum bölgemizdeki huzursuzluklardan kaynaklı olarak biraz dışarıdan gelenlerin sayısında bir azalma var. Tabi biz şunu diliyoruz. Gündemimiz terörist olmaktan çıkıp turist olmaya döndüğü an, buraya dünyanın her yerinden turistler kayak yapmak üzere geleceklerdir. Gelen turistler burada sadece kayak yapmakla kalmayacak, zirveden Nemrut Krater Gölü'nün ve ayaklarımızın altında gibi görünen muhteşem Vangölü manzarasını izleme fırsatı bulacak. Dolayısıyla biz herkesi Bitlis'e kayak yapmaya davet ediyoruz. Buradan mutlu olacakları ve keyif alacaklarını ifade etmek istiyorum. Tesislerimiz, ihtiyaçları karşılamaya yetecek seviyededir. Ben de bugün bu coşkuyu yaşadım, herkesi de bu coşkuyu yaşamaya ve yerinde görmeye davet ediyorum." diye konuştu.

Kayak severlerden Sefer Altılar ise pistin çok güzel olduğunu belirterek, tüm kayak tutkunlarını Nemrut Kayak Merkezi'ne kayak yapmaya davet etti.

Bitlis’teki 3 kayak merkezinde sezon açıldı

Bitlis’teki 3 kayak merkezinde sezon açıldı

Bitlis’teki 3 kayak merkezinde sezon açıldı

Bitlis’teki 3 kayak merkezinde sezon açıldı

Bitlis’teki 3 kayak merkezinde sezon açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim