• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Bitlis’te taziye evi ve basketbol sahası çalışması

Bitlis’te taziye evi ve basketbol sahası çalışması
BİTLİS (İHA) – Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, devletin imkanlarının çok iyi olduğunu belirterek, "Bu imkanlar içinde bir vatandaş...

BİTLİS (İHA) – Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, devletin imkanlarının çok iyi olduğunu belirterek, "Bu imkanlar içinde bir vatandaş evinde aç kalıyorsa veya bacası kışın tütmezse ben bundan çok hicap duyarım" dedi.

Vali İsmail Ustaoğlu, Bitlis Belediyesi tarafından yenilenen taziye evlerini ve okul bahçelerine yapılan basket sahalarını gezdi. Yenilenen ve iç dizaynı elden geçirilen Küllü Tepe Taziye Evinde incelemelerde bulunan Ustaoğlu, "Burada devletimizin merhametini, şefkatini ve o sıcak elini en ücra köşedeki vatandaşlarımıza hissettirmemiz lazım. Bende ilin valisi olarak geleli 2,5 ay oldu, tabi ki herkes hayırlı olsuna gelmek istiyor ama ben makamda durmak istemiyorum. Biz buraya hizmet için geldik, buradaki devlet-vatandaş kucaklaşmasını en ücra köşedeki vatandaşa hissettirmemiz lazım. Bende her gün dışarıda olmaya çalışıyorum. Vatandaşlarımızdan çok şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Bizim vatandaşımız çok aklıselim kişilerdir. Öyle fikirler söylüyorlar ki bazen kendi dünyanıza baktığınız zaman bu da önemli diyebiliyorsunuz. Biz burada kapalı kapılar ardında durup da vatandaşa gözünü kulağını kapatan o anlayış biçimi artık idarecilikte yok. Sayın Cumhurbaşkanımız her gün vatandaşlar iç içe olduğu gibi bizde burada Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olarak her gün vatandaşımızın derdiyle dertlenen onların sıkıntılarına çare bulma adına ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bizim için mesai kavramı gece ve gündüz diye bir olay yok. Burada geçirdiğimiz süre çok önemli, çünkü bölgemizin buna ihtiyacı var. Devletimizin burada her türlü hizmeti vatandaşa götürmesi adına bizlerde elimizden geleni yapacağız. Devletimizin imkanları çok iyi, bu imkanlar bizlere sağlanıyor. Bu imkanlar içinde bir vatandaş evinde aç kalıyorsa veya vatandaşımın bacası kışın tütmezse ben bundan çok hicap duyarım. Bizde bunların olmaması adına mümkün mertebe en ücra köşedeki vatandaşa ulaşmaya çalışarak kendimizi onlarla hemhal olmaya çalışıyoruz. Bunun bölgemizin birliğine ve kardeşliğine katkı sağlaması için önemlidir" diye konuştu.

"Hemen hemen her mahallede taziye evimiz var"

Taziye evlerin tüm bölge için hassas bir konu olduğunu da sözlerine ekleyen Ustaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bölgemizin en hassas konularından birisi özellikle vatandaşlarımız açısından da, gerçekten bölgemizin geleneğinde de çok derin bir geçmişi olan taziye evi uygulaması ve yeri çok önem arz ediyor. Bu anlamda hem dini vecibelerimizi yerine getirdiğimiz cenazelerimizin ve akabinde geleneklerimizin ve yaklaşık 3 gün süren taziyeler sırasında hem onların rahat bir ortamda taziyeleri kabul etmeleri hem de gelen misafirlerimizin daha rahat ve nezih bir ortamda bulunmaları, bizlerin önemsediği bir husus oldu. Tabi bende hem vali hem de belediye başkanı sıfatımızla zaman zaman bu taziye evlerine gittiğim zamanlar oldu. Sağ olsunlar vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla taziye evleri yapmış, ancak baktığımız zaman hepsi birbirinden farklı, kimisi ekonomik durumdan kimisi ise imkansızlıklar içinde hizmet sunan bu tür evlerimiz var. Dedik ki belediye olarak bizim en önemli görevimiz vatandaşlarımızın bu konuda hassas ve duyarlı olduğu, ayrıca kültürümüzde ve inancımızda çok önemli bir yeri olan bu mekanlarımızın elden geçirilmesi için belediye olarak projelendirmek istedik. Şu an içinde bulunduğumuz bu taziye evimiz, arkadaşlarımız tarafından örnek olarak başlattığı ve bitirdiği iç cephe ve oturma alanları ile dizayn edildi. Hemen hemen her mahallede taziye evimiz var, ama bir iki mahallemizde taziye evi yok, onlar içinde çalışma içindeyiz."

10 okulun bahçesine basketbol sahası

Buradan 100. Yıl İlköğretim Okuluna geçerek, kurulan basket sahasında incelemelerde bulunan Vali Ustaoğlu, yanına gelen kız ve erkek çocuklarla yakından ilgilenerek oyuncak hediye etti. İlk etapta 10 okulun bahçesinde basketbol sahaları yapacaklarını ifade eden Vali Ustaoğlu, "Yavrularımızın vakit geçirebilecekleri, bunların yanında imkanlar doğrultusunda çocuk oyun grupları da yapacağız. Bunlar bizim belediye hizmetleri olarak en ücra köşedeki yavrularımıza ve mahalle halkına ulaşabilme adına yapacağımız güzel hizmetler olacaktır. Günümüzde başta kötü alışkanlıklar olmak üzere çocuklarımız için tehdit olan farklı alışkanlıklardan uzak tutmak adına bu tür sportif, kültürel ve sosyal hizmetler sunarak, o yavrularımız bu tür mekanlarla vakit geçirerek memleketine ve milletine faydalı birer fert olarak yetiştirilmesi adına ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Tabi bunların yanında mahallelerimizde çocuk parkları ve vatandaşlarımızın faydalanabileceği yeşil alanlı park çalışmalarımız da olacaktır. Yeni bitirmiş olduğumuz Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki Üsküdar Parkını gezdim, ailelerin parkı kullanmasını gördükten sonra ne derece yararlı bir hizmet olduğunu görmüş oldum. Bazı eksikliklerimiz var, tabi onları da zamanla gidereceğiz. Arzumuz, 2018 yılına kadar tüm mahallelerimizde parklarımızı tamamlayıp hizmete sunmaktır" diye konuştu.

Belediyeden vatandaşa sıcak yemek

Belediye olarak kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlıların ev temizliğini ve bakımını da yaptıklarını dile getiren Ustaoğlu, "Evinde kendi yemeğini yapamayacak düzeyde olan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza da sıcak yemek yardımında bulunuyoruz. Hem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından hem de belediyemiz tarafından yapılan tespitlerde her gün öğle ve akşam yemeklerini evlerine götürüyoruz. Tüm bunlar bizim emaneti aldığımız Bitlis Belediyemizin vatandaşımıza yönelik yapmaya çalıştığı güzel hizmetlerdir. Yapacağımız yeni proje ve çalışmalarla bunu çok daha farklı alanlarda yerine getirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

(VO-MSA-Y)

,

Bitlis’te taziye evi ve basketbol sahası çalışması

Bitlis’te taziye evi ve basketbol sahası çalışması

Bitlis’te taziye evi ve basketbol sahası çalışması

Bitlis’te taziye evi ve basketbol sahası çalışması

Bitlis’te taziye evi ve basketbol sahası çalışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim