• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Bitlis’te Şınavlı Mekikli Korucu Alımı

Bitlis’te Şınavlı Mekikli Korucu Alımı
Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "DEAŞ ve PKK gibi taşeron örgütlerin bölgeyi kan gölüne çevirme, Müslüman nüfusu azaltma yönünde gayretleri var. Biz bu...

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "DEAŞ ve PKK gibi taşeron örgütlerin bölgeyi kan gölüne çevirme, Müslüman nüfusu azaltma yönünde gayretleri var. Biz bu filmi daha önce gördük. Devlet olarak çok tecrübeliyiz" dedi.

Bitlis'te alınacak 15 geçici köy koruculuğu için müracaat edenler karla kaplı 8 Ağustos Stadyumunda askeri personelin nezaretinde spor mülakatına tabi tutuldu. Sahanın etrafında 7 tur koşan korucu adaylarına, daha sonra Stat Amirliği Salonunda yaşlarına göre şınav ve mekik çektirildi, kondisyonları ölçüldü. Karla kaplı sahada zorlu bir mülakattan geçirilen adaylar, değerlendirmelerin ardından dereceye girenler il merkezine bağlı köylerde istihdam edilecek.

Vali Çınar, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi:

"100 yıl önce Çanakkale'de bize kim hangi zalimlik ve ahlaksız anlayışla saldırmışsa, bugün de ülkemiz aynı egemen güçlerin ve aynı anlayıştaki gelişmiş ülkelerin, doğrudan olmasa bile taşeronlarıyla vekalet savaşı dediğimiz birtakım örgütleri kullanarak kıyımızda büyük bir işgal ve sömürü faaliyeti gerçekleştiriyor. Aynı emperyalist düşünce, kıyımıza komşu kardeşlerimiz, ırkdaşımız ve gönül birliğimiz olan, geçmiş tarihte bizimle yaşayan ve bu Müslüman topraklarında aynı zalim emellerle ve zalimce katliamlara sebep olmakta. DEAŞ ve PKK gibi taşeron örgütleri bir vekalet savaşı dediğimiz usulden bölgeyi kan gölüne çevirme, çocukları, halkları, sivilleri katletme ve mümkün olduğunca Müslüman nüfusu azaltma yönünde gayretleri var. Biz bu filmi daha önce gördük. Devlet olarak çok tecrübeliyiz. Tarihin her döneminde var olmuş, büyük devletler ve medeniyetler kurmuş bir milletin devamıyız. Allah'ın izniyle her şeyin üstesinden gelinecek. Önce milletimizin gayreti daha sonra Allah'ın yardımıyla her türlü kötülüğün üstesinden gelecek güçteyiz. Devletimiz her dönem insanlık ve adaletle muamele ederek hem kendi insanlarını hem de diğer halklara elinden gelen iyilikleri yapmıştır. Bundan sonra da böyle olacak."

Türkiye'nin her bölgesinde, ateş çemberinden kaçan mağdur olmuş mazlum insanlara da ev sahipliği yapıldığını anlatan Vali Çınar, şunları söyledi:

"Dünyada neredeyse bu konuda sadece ülkemiz var. Yerelde de aynı vekalet savaşı PKK üzerinden komünist ve ateist yapılar ile Allah inancı olmayanların egemen olduğu ve bu ideolojiyi temsil edenler, muhafazakar ve namazında niyazında olan bölgedeki Kürt halkının üzerinde egemenlik kurmak suretiyle, egemen ülkelerin taşeronluğunu yaparak halkımızın ve milletimizin huzurunu kaçırmaktadır. Bununla ilgili devletimiz her alanda mücadelesini sürdürüyor."

Devletin, hem adalet ve şefkat yüzünü her yerde gösterdiğini hem de teröristlerle doğrudan silahlı mücadele verdiğini ifade eden Çınar, "Devletimiz sivilleri, çocukları, kadınları ve terörist olmayan herkesi korumak ve onlara zarar gelmemesi gayretiyle mücadelesini sürdürüyor. Çokta başarılı noktalarda. İlimizde de bu açıdan böyle. Bununla ilgili asker, polis ve bütün güvenlik birimlerimiz mücadelesini verirken, korucularımızı da göz ardı etmemek lazım" diye konuştu.

Korucuların bölgeyi bilen ve bu sıkıntıları aileleriyle yaşayan insanlar olduğunu belirten Çınar, bu egemenlerin kirli oyunlarını gören ve bu bilince ulaşmış kişilerin devletin safında yer alarak büyük bir cesaret ve kahramanlıkla mücadele verdiğini dile getirdi.

Son dönemde Bitlis geneline 400 kişilik korucu kadrosu verildiğini anımsatan Çınar, sözlerini şöyle tamamladı: "İl ve ilçelerde jandarma bölgesinde terörle mücadelede değerlendirmek üzere bir taksimat yaptık. İlçelerimiz ve il merkezi jandarma teşkilatları nezaretinde ihtiyaç ve liyakata göre korucu alım işlemleri devam ediyor. Bugün bu çalışma neticesinde müracaat edenler arasında Bitlis merkezde jandarma teşkilatımız tarafından, kar ve kış ortamı olsa da spor yönünden bir kondisyon değerlendirmesi yapıldı. Burada en öne çıkan ve en yüksek puanı alanlar geçici köy korucusu olarak değerlendirilecek."

Bitlis’te Şınavlı Mekikli Korucu Alımı

Bitlis’te Şınavlı Mekikli Korucu Alımı

Bitlis’te Şınavlı Mekikli Korucu Alımı

Bitlis’te Şınavlı Mekikli Korucu Alımı

Bitlis’te Şınavlı Mekikli Korucu Alımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim