• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Bitlis’te PKK’lı grup çembere alındı

Bitlis’te PKK’lı grup çembere alındı
Bitlis'te dün 2 askerin bugün ise 1 askerin şehit düştüğü ve 8 askerin de yaralandığı Sehi Ormanları bölgesinde çok sayıda PKK'lı grubun çembere...

Bitlis'te dün 2 askerin bugün ise 1 askerin şehit düştüğü ve 8 askerin de yaralandığı Sehi Ormanları bölgesinde çok sayıda PKK'lı grubun çembere alındığı öğrenildi. "PKK'nın Türkiye'deki Kandil'i" olarak anılan Sehi Ormanları'na en son 1990 ve 2012'de operasyon yapılabilmişti.

Örgütün Türkiye'deki ikinci Kandil'i olarak bilinen Sehi Ormanları bölgesinde PKK'ya yönelik son bir haftadır havadan ve karadan operasyonlar yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde örgütün sıkça kullandığı Tatvan kırsalındaki Kesan Deresi bölgesi, Tokaçlı bölgesi ve Hanelmalı bölgelerinde büyük operasyonlar gerçekleştiren güvenlik güçleri, son olarak sarp ve kayalık bir bölge olan Sehi Ormanları bölgesine operasyon düzenledi.

Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında sık sık sıcak temasın yaşandığı bölgede son iki günde 3 şehit verilirken, 8 asker de yaralandı, 2 PKK'lı ise etkisiz hale getirildi. Operasyon kapsamında güvenlik güçleri tarafından arama-tarama faaliyeti yapılan bölgelerde PKK'ya ait birçok sığınak ve mağara tespit edildi. Tespit edilen mağara ve sığınaklarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Çatışmaların zaman zaman şiddetlendiği bölgede güvenlik güçlerinin hedefinde bölgede bulunan çok sayıda PKK'lı grup bulunuyor. Bölgede bulunan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar havadan ve karadan devam ediyor. Güvenlik güçlerinin hedefindeki PKK'lı bir grubun çembere alındığı öğrenildi.

SEHİ ORMANLARI

Sehi Ormanları; Bitlis-Hizan ile Bitlis-Baykan karayollarının güneyinde yer alan geniş bir alan. Sık meşe ağaçlarıyla kaplı, etrafı ise yüksek dağlarla çevrili. PKK yıllardır burayı adeta içerideki Kandil olarak kullanıyor. Bugüne kadar, buraya yönelik ciddi bir operasyon yapılabilmiş değil.

Bölgeye ilk operasyon 1990'lı yıllarda yapıldı. Yapılan operasyonda örgüt büyük kayıp verse de operasyonu yapan güvenlik güçleri de ciddi kayıplar verdi.

İkinci operasyon ise çözüm sürecinden önce yani 2012 yılı Mart ayında gerçekleştirildi. Bu operasyonda da 15 kadın PKK'lı etkisiz hale getirildi.

O günden bu yana operasyon yapılmayan bölgede Aralık 2015'te başlayan 3. büyük operasyonun ilk günlerinde 3 asker şehit düştü, 8 asker de yaralandı. Devam eden operasyonlarda 2 PKK'lı öldürüldü, örgüte ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi, birçok sığınak ve mağara imha edildi.

Bitlis’te PKK’lı grup çembere alındı

Bitlis’te PKK’lı grup çembere alındı

Bitlis’te PKK’lı grup çembere alındı

Bitlis’te PKK’lı grup çembere alındı

Bitlis’te PKK’lı grup çembere alındı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim