• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bitlis’te Halk Toplantısı

Bitlis’te Halk Toplantısı
Bitlis Valisi Ahmet Çınar başkanlığında halk toplantı düzenlendi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar başkanlığında halk toplantı düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Çınar, sorunlarını dinledi. Bitlis'te insanları cezp edici bir özellik yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Çınar, "Binalar, görüntüler, vitrinler, sokaklar olmayınca en az ilgi görmüş illerden birisi haline gelmiş. Bir yakın dönem planı olur, bir de uzun dönem planı olur. Bir tarihin ortaya çıkması, inanç turizminin gelişmesi gibi önemli yatırımlar, hem hukuken hem de maddiyat olarak çok emek ve zaman gerektiren bir şey. Bu şehrin başka bir geleceği yok. Bu düzene ne yaparsanız yapın buraya insanlar gezmeye ve alışverişe gelmez. Çünkü Cenab-ı Allah bir göl vermiş, manzara vermiş. Her şey dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, suyun etrafında toplanmış. Burada da bu gidişat normaldir. İnsanların Tatvan'a doğru bir yönelmesi var. Bunun çözümünün tek yolu, şehrin beton yığınlarından arındırılıp, tarihini, kültürünü ortaya çıkararak, Mardin gibi dünyaya nam salmaya aday bir şehir oluşturmaktır. Bizim uzun süreçli hedefimiz, bu şehrin mimarisine, kültürüne, tarihine yönelik çalışmalar yapmaktır. Eski yapıların bir kısmını yıkmak, bir kısmını muhafaza etmek, yakın plandaki yerleşim düzenini de düşünmeliyiz. Bütün bunlar gerçekleşirse emin olun çarşı pazar yerli yabancı insanlar ile dolacaktır" dedi.

Çınar, şehrin bir bütün olarak düşünülmesi gerektiği ifade ederek, "Ahlat, Adilcevaz, Tatvan, Güroymak, Hizan ve Mutki hepsi bu şehrin bir değeridir. Bu alanlara yapılacak yatırımlar da Bitlis için önemlidir. Çünkü buraya gelecek olan insanlar bir bütünü görmek isteyecektir. Bunların dışında yakın planda ne yapılması gerektiğini de düşünmek gerekir. Herkesin gündeminde olan ve tartışma konusu haline gelen, Çam sitesi mevkisinde yapılan dükkânlardır. Herkesin kafasında farklı soru işaretleri var. Ama orada büyük bir çarşı düzeni var. Benim bu konu hakkında düşüncem, orada bir dükkân yerleşim yeri düzene oturursa, Tatvan'a gidenin de şehre gelenin de yolunu orası keser. Sonuçta havadar bir yer, yeni binalar ve güzel ortamlar oluşacak. Bizim orayı değerlendirme mecburiyetimiz var" diye konuştu.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, konuşmasının ardından esnafların taleplerini ve düşüncelerini dinledi. Yapılan toplantıya esnaflar ve kurum amirleri katıldı.

Bitlis’te Halk Toplantısı

Bitlis’te Halk Toplantısı

Bitlis’te Halk Toplantısı

Bitlis’te Halk Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim