• BIST 9079.97
  • Altın 2324.179
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Bitlisli Kadınlar Sporla Ön Yargıları Kırıyor

Bitlisli Kadınlar Sporla Ön Yargıları Kırıyor
Bitlis'te ilk kez belediye tarafından kadınlara ücretsiz spor eğitimi verilmeye başlandı.

Bitlis'te ilk kez belediye tarafından kadınlara ücretsiz spor eğitimi verilmeye başlandı.

Bitlis Belediyesi tarafından 2014 yılı Şubat ayından beri Toplum Destek Merkezi'ne getirilen spor araçlarıyla Bitlisli kadınlar ilk kez spor yapmaya başladı. İki yılda toplam 450 kadının spor yaptığı ve günlük düzenli olarak 60 kadının gittiği spor merkezinde sporla tanışan kadınlar, spor sayesinde toplum ile daha fazla içli dışlı oluyor. Her yaş grubundan kadınların gittiği spor merkezinde, günlük dört seanslık spor eğitimi veriliyor. Spor merkezinde bulunan koşu bantları, elitik, yatay ve dikey bisikletler ile kas yapmak içinde farklı işlevlere sahip spor araçlarını kullanan kadınlar, bununla formda kalmayı başarıyor. Spor merkezine uzak olan mahallerden gelen kadınlar ise, belediye tarafından ücretsiz bir şekilde servis aracıyla spor merkezine getiriliyor. Seanslara 18 yaşın altında olan kadınların alınmadığı, ancak yaz aylarında lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik özel seanslarla 18 yaş altında gençlere spor eğitimi verildiği belirtildi.

Sadece kadınlara yönelik ücretsiz ve bilinçli spor eğitimi verildiğini belirten spor uzmanı Aysun Kurtkan, 16 yıldır sporla uğraştığını belirterek, "Spor merkezimize, her yaş grubu ve meslekten kadınlar geliyor. Kadınlar, sporunu bitirdikten sonra ücreti soruyor. Ancak, belediye olarak ücretsiz bir şekilde bu hizmetleri verdiğimizi dediğimizde kadınlar şaşırıyor. Spor birçok hastalığın önüne de geçiyor. Kadınlarımız, burada spor yaparak birçok hastalığın önüne geçiyor. Çocuk sahibi olmayan kadınların yaptığı spor sayesinde çocuk sahibi olduğuna şahit olduk" dedi.

Kadınların, spor sayesinde daha fazla toplumsallaştığını belirten Kurtkan, "Kadınlar, sporla bazı ön yargıları kırdı ve bu durumu topluma gerçekten de aşıladı. Kadınlar, spor sayesinde toplum ile daha fazla içli dışlı oldular. Kadınlar ile toplanarak, gün içerisinde başka bir kadın arkadaşımızın evine gidiyoruz. İletişimimiz burada da devam ediyor. Kadınlar, toplumda kendilerini daha güçlü hissetmeye başlıyorlar. Bununla kolektif bilincimiz daha da artıyor. Spor sadece vücudun dış görüşünü değil iç işleyişini de sağlıklı bir hale getiriyor. Spor merkezindeki faaliyetlerin daha fazla tanıtılmasıyla spora daha fazla ilginin olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kurtkan, Bitlis'te spor bilincinin oturtulması için çaba gösteren herkese emeğinden dolayı teşekkür ettiğini belirtti. Sadece kadınlara değil toplumun diğer bireylerine de bilinçli spor eğitiminin verilmesini talep eden Kurtkan, "Obezite çocuklara da spor eğitim verelim. Halkımıza, tenis kortu eğitimi de verelim. Toplumun her kesimine spor eğitim verelim" dedi.

Bitlisli Kadınlar Sporla Ön Yargıları Kırıyor

Bitlisli Kadınlar Sporla Ön Yargıları Kırıyor

Bitlisli Kadınlar Sporla Ön Yargıları Kırıyor

Bitlisli Kadınlar Sporla Ön Yargıları Kırıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim