• BIST 9693.46
  • Altın 2494.511
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.6886
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bitlis’in En Köklü Takımı Destek Bekliyor

Bitlis’in En Köklü Takımı Destek Bekliyor
Bitlis'te 1926 yılında kurulan ve amatör kümede mücadele veren Özgüzeldere Spor Kulübü, maddi imkansızlıklar yüzünden final maçına çıkamayabilir.

Bitlis'te 1926 yılında kurulan ve amatör kümede mücadele veren Özgüzeldere Spor Kulübü, maddi imkansızlıklar yüzünden final maçına çıkamayabilir.

Kulüp Başkanı Cevdet Tuncel, "Bitlis'in en köklü kulüplerinden olan Özgüzeldere Spor, Tatvan Gençlerbirliği ile yapılacak olan BAL'a çıkmak mücadelesine maddi imkansızlıklardan dolayı çıkmama kararı alabiliriz" dedi.

Tuncel, 5 yıldır kendi imkanlarıyla kulübü ayakta tutmaya çalıştığını belirterek, 90 yıllık kulübün halinin hiçte iç açıcı olmadığını ifade etti. Son birkaç yıldır üst üste şampiyon ve Bitlis merkezde tek amatör takım olduklarını ifade eden Tuncel, özellikle maddi yetersizlikten dolayı bir türlü Bölgesel Amatör Lige (BAL) çıkamadıklarını söyledi. Tuncel, "Bitlis'in en köklü kulüplerinde olan Özgüzeldere Spor'da başkanlık yapıyorum. Ancak ben bugün başkanlığı bıraksam gelip kulübe başkan olacak kimse yok. Kulübümüze gönül borcumuzu ayakta tutarak ödemek istiyoruz. Ama ne tesisimiz var ne de paramız. Ben kendi işimden kazandığım parayla giderleri karşılamaya çalışıyorum, ama yetmiyor" diye konuştu.

Bitlis Belediyesi'nin kaynak bularak 50 bin ve valiliğin 10 bin TL'den başka hiçbir yerden tek kuruş yardım görmediklerini ifade eden Tuncel, "Ne Bitlisli iş adamlarımızdan, ne esnafımızdan ne de diğer kurum ve kuruluşlardan yardım alamıyoruz. Bu yıl transferlerimize toplamda 143 bin TL para harcadık, ancak geri kalan meblağı ödeyemediğimiz için futbolcularımızın final maçına gelmeme gibi durumları olabilir. Bu da bizim final maçına çıkamayacağımızın göstergesi olur. Sosyal aktivitenin pekte olmadığı ilimizde BAL'a çıkarsak eğer, bu kahvedeki ve kötü alışkanlıkları olan gençlerimize çok iyi bir fırsat olacaktır. Bizler Özgüzeldere Spor Kulübü olarak Bitlis Valimiz Ahmet Çınar'dan bu işe çok acil bir şekilde çözüm bulmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde Bitlis'in ve Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri olan Özgüzeldere Spor Kulübü çokta fazla olmayan bir meblağ yüzünden hem final maçına çıkamayacak hem de ne yazık ki yok olup gidecek" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim