• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bitlis Valisi Ustaoğlu, “Muhtarlar Gününü” kutladı

Bitlis Valisi Ustaoğlu, “Muhtarlar Gününü” kutladı
Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, 19 Ekim Muhtar Günü münasebeti ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, 19 Ekim Muhtar Günü münasebeti ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Ustaoğlu, mesajında 1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan muhtarlık müessesesi, Türkiye'nin yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu belirterek, "Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren, her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan muhtarlarımız, bizlerin de baş tacıdır. Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, Cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimizin ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuştur. Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına; sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. Valiliğimiz, bu kadar önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımızın, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi için elverişli koşullar oluşturma noktasında kararlıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenli olarak muhtarlarla toplantı düzenlediğini hatırlatan Vali Ustaoğlu, "Cumhurbaşkanımız muhtarlarımızın görüşlerini ve isteklerini dinleyip demokrasimizin bu en köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri değeri verdiğini müşahede etmekteyiz. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Cumhuriyetimizin değerlerini özümsemiş aydınlık nesiller yetişdikçe gördük ki, demokrasimiz daha da güçleniyor. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçme ve seçilme hakkı, insanlarımızın huzur ve barış içinde yaşamasının en büyük teminatı olmuştur. Yenilikçi, modern bir Türkiye'nin inşasında halkımızın söz sahibi olması, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunun göstergesidir. Devletimizin halkımıza sunduğu hizmetin yerinde ve kaliteli olması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerekir. Halktan kopuk, halkın isteklerini, sıkıntılarını bilmeyen, vatandaşların dertleriyle hemhal olmayan bir devletin, dünyada söz sahibi olması beklenemez. Bunun bilincinde olan devletimiz, demokrasimizin nüvesini oluşturan muhtarlarımıza hak ettikleri değeri vermektedir. Halkımızın teveccühüne mazhar olmak, muhtarlarımıza büyük sorumluluklar yüklemektedir. Şehrimizin her alanda gelişmesinde, kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliğine, düşüncelerine ihtiyacımız var. İnanıyorum ki her bir muhtarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle çalışmalarını sürdürecektir. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunları çözmeye yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak belirlenmiştir. Mahalli idarelerin daha da güçlenmesinin nişanesi olacağını ümit ettiğim 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü, en içten dileklerimle kutluyor; tüm muhtarlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim