• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın Tarih Gezisi

Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın Tarih Gezisi
Bitlis Valiliği, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği tarihi eser gezisi, Vali Ahmet Çınar ve kurum...

Bitlis Valiliği, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği tarihi eser gezisi, Vali Ahmet Çınar ve kurum amirlerinin katılımıyla yapıldı.

Sabah 09.00'da başlayan ve Bitlis'in çeşitli mahallelerinde bulunan türbe, tarihi eser, müze, cami ve tarihi Bitlis evleri ile birlikte Zülküf Peygamberin mezarının da yer aldığı 22 eseri ziyaret ettiler. Bitlis'teki bütün kurum amirlerinin de katıldığı gezi programı hakkında gazetecilere açıklama yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis'in kadim bir kent olduğunu belirterek, "Bitlis 15'den fazla medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi derinliği fazla olan, büyük medeniyetler ortaya çıkarmış bir merkez. Biz de hazinelerimizin, değerlerimizin farkında değiliz. Bu ilde yaşayanlar, bu ili yönetenler, bütün arkadaşlar bu zenginliğin tamamını görmüş, bilmiş, anlamış da değiliz. Turizm Haftası dolayısıyla bütün il müdürlerimiz, meslek odalarımızın temsilcilerini bir araya topladık. Bugün Bitlis'i geziyoruz. Tarihi mekanlarını ve tarihini rehberleri önderliğinde öğreniyoruz. Bu bizim bilgimizi arttıracak turizm gezisi, Turizm Haftası gibi bir faaliyette görünebilir. Öyledir de. Bundan daha önemlisi bu şehri yönetenler, bu şehri anlayıp, bilip, öğrenip daha iyi yönetebilirler. Bunu da hedefledik" dedi.

"BİTLİS'TE 480'İN ÜZERİNDE TESCİLLİ YAPI VAR"

Vali Çınar, Bitlis'in tarihi doku olarak Mardin kadar esere sahip olduğunun altını çizerek, "Bitlis'te 480'in üzerinde tescilli bina var. Daha araştırmalara kazılara muhtaç tarihi bulgu ve belge var. Bütün bunlarla birlikte değerlendirdiğimizde, bugün Mardin Türkiye'nin bu anlamda öne çıkmış şehirlerinden. Bir Mardin kadar ve belki daha fazlası bu şehirde bir değer olarak, bir hazine olarak var. Biz, Kültür Müdürlüğümüz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz herkes bir olarak bu şehirdeki bu değerleri ortaya çıkarmak, bu değerlerin ihyasını sağlamak, bu değerleri kirleten modernleşmeyle beraber bir mantar gibi onları saran bu eğreti, kötü, çirkin yapıları ortadan kaldırarak o hazineleri ortaya çıkarmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Ancak bu kolay bir iş değil. Çok hassas ve pahalı bir iş. Dolayısıyla devletimizin güçlü bir sermaye ile yatırım ile buraya girmesi gerekiyor. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Vali Çınar ve beraberindekiler, yaklaşık 22 eseri ve türbeyi gezdikten sonra Bitlis'in yöresel yemeği olan Büryan yiyerek geziyi tamamladılar.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın Tarih Gezisi

Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın Tarih Gezisi

Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın Tarih Gezisi

Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın Tarih Gezisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim