• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bitlis İHH’dan “Kardeşim - Birayê Min” Yardım Kampanyası

Bitlis İHH’dan “Kardeşim - Birayê Min” Yardım Kampanyası
Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH), İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan "Kardeşim-Birayê...

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH), İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan "Kardeşim-Birayê Min" isimli yardım kampanyasına destek verdi.

Türkiye genelindeki iki bini aşkın STK'nın da desteğiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan halk için başlatılan "Kardeşim - Birayê Min" isimli yardım kampanyasına Bitlis'te öncülük edecek olan Bitlis İHH, bu kapsamda ildeki diğer STK'ların da desteği ile toplanacak olan yardımları yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan vatandaşlara ulaştıracak.

Konu ile ilgili açıklamalarda buluna Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı binlerce aile evlerini, şehirlerini terk etmek zorunda kaldı. Bölgede iş yerleri kapanan, eğitimlerine devam edemeyen kardeşlerimiz mağdur durumda. Bunun için İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Türkiye genelindeki 2 bini aşkın STK'nın da desteğiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan halk için başlatılan "Kardeşim - Birayê Min" isimli yardım kampanyasına Bitlis İHH Derneği olarak bizde ildeki diğer STK'larla birlikte destek sağlayacağız" dedi.

Yardım kampanyasına destek sunmak isteyenlerin nakdi ve ayni yardımlarda bulunabileceklerini ifade eden Taşcan, "Kişi kendisi için istemediğini başkası için istemedikçe gerçek mümin olamaz. Buna riayet ettiğimiz takdirde her şey halledilir. Ana görevimiz, birincisi Allah'a karşı; ikincisi de mahluklara karşı. Mahluklara karşı eziyet etmemek ve faydalı olmak mecburiyetindeyiz. Her hayrın yanında; her şerrin de karşısındayız inşallah. Kardeşlik, günümüzde en fazla ihtiyaç duyduğumuz kavram. Bir olabilirsek hiçbir şer odağı bizi bozamaz. Kardeşlik sözde değil özde olmalıdır. Empati üzerine kurulan bir kardeşlik bilincindeyiz. Bizim her yönüyle birbirimize ihtiyacımız var. Böyle bir organizasyona katkı yapmaktan onur duyuyoruz. İmam Maliki'nin güzel bir ifadesi var; "Dünyanın herhangi bir yerinde mazlum bir Müslüman varsa bütün ümmet bundan sorumludur" diyor. Meseleye bu perspektiften bakmamız gerektiğine inanıyoruz. Muhakkak müminler kardeştir. Kardeşimiz açken tok yatan bizden değildir. İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır. İnsan herkese faydalı olur ve en çok da kardeşine, komşusuna faydalı olması gerekir. Kardeşine sahip olmayan insan kılıçsız savaşa girer ve mağlup olur. Birbirimizi tutarak çalışmamız gerekir ki muvaffak olalım. İslam aleminin tek umudu Türkiye'dir. Bu umut sorumluluğunu yerine getirelim. Bu anlamda başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına nakdi ve ayni destek sunmak isteyen hayırseverler Tatvan Belediyesi'nin arkasında bulunan dernek binamıza başvurarak ya da Kuveyt Türk Bankası Tatvan Şubesi'ndeki TR05 0020 5000 0131 3131 300001 IBAN nolu derneğimize ait olan hesap numarasına bağışta bulunabilirler" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim