• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Bitlis Belediyesi’nden 2015 Yılı Değerlendirmesi

Bitlis Belediyesi’nden 2015 Yılı Değerlendirmesi
Bitlis Belediyesi eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, 2015 yılının değerlendirmesini yaptı.

Bitlis Belediyesi eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, 2015 yılının değerlendirmesini yaptı.

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Eş Başkan Nevin Daşdemir Dağkıran, halkın katılımının da olduğu şeffaf bir belediyecilik hedeflediklerini, çalışmalarını da bu yönde yaptıkların söyledi. Dağkıran, kadınların ve erkeklerin eşit şartlarda yaşadığı, yönetime katıldığı belediyecilikte önemli mesafeler kat ettiklerini de dile getirdi.

Daha sonra konuşan Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan ise, Bitlis Belediyesi'ni bir enkaz olarak devraldıklarını, bu konuda giderleri kısarak önemli ölçüde borç ödediklerini söyledi. Olan, "Bitlis bir enkaz halindeydi. Biz halkın değerleri ile kaynaştırıp mevcut işleyişe uygun olarak katılımcı ve nasıl yönetebilirizin çalışmasını yaptık. Yaptığımız çalışmaları aylık olarak çıkardığımız dergimizde de paylaştık. Buradaki yaptığımız çalışmaları halkla paylaşmayı amaçladık. Bitlis bir tarih, kültür ve aynı zamanda Türkiye'de en fazla kar yağışı alan bir ilidir. Bu yılda kar yağışını hep birlikte yaşadık. Kar yağışı hem belediyelere hem de halka sıkıntılar veriyor. Biz bugüne kadar bu nimeti değerlendirememişiz. Cefayı sefaya dönüştürmek için çalışma yapmak zorundayız. Karla mücadeleye çok paralar harcıyoruz. Ancak diğer kurumlardan aynı desteği alamıyoruz" dedi.

Olan, göreve geldikleri günlerde Tekel binalarının geri alınması için yapılan girişimlerle halen uğraştıklarını ifade ederek, "Çok kimlikli bir belediye hedefliyoruz. Tekel arsalarının konumu, yasal olmayan, hukuki olmayan bir tarzla almak istediler. Ortada 2 tapu var. Biri bizde. Diğeri de onlarda. Bizde olan tapuda iki imza mevcut, onların ki ise tek imzalı. Mahkeme durumunu Tatvan AVM'yi emsal göstererek kazanıp, halkımızın emrine sunacağız. Ayrıca, tekel arsası içinde bulunan kiliseyi müzeye dönüştürmek istiyoruz. Bununla ilgili projemizi hazırlayıp, kurula sunduk. Kuruldan geçti. Finansman sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇOK DİLLİ BELEDİYECİLİĞİ DESTEKLİYORUZ"

Eş Başkan Olan, çok dilli belediyeciliği desteklediklerini belirterek, "Çok dilli yöneticilik yapacağız dedik. Kültürel anlamda önemli ve değerli şahsiyetleri caddelere, sokaklara ve yeni hal binamıza isimlerini verdik. Tiyatro ve kültüre de önem verdik. Belediyemiz bu konuda birçok oyuna destek oldu" şeklinde konuştu.

"DERE KONUSUNDA ESNAFIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

Bitlis Deresi'nin temizliğine de değinen Olan, "Dere temizliğinde kurumların desteğini göremiyoruz. İş DSİ'nin olmasına rağmen bu konuda yeterli destek alamıyoruz. Birçok yerde dere üstü kapalı. Esnafımızı bu konuda bize destek vermiyor. İş yerlerinin ortasını delerek çöpünü buradan atıyor. Ya da iş yerinin arkasındaki pencereden dereye atıyor. Bu bizim en büyük sorunumuzdur" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Olan, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Bitlis Belediyesi’nden 2015 Yılı Değerlendirmesi

Bitlis Belediyesi’nden 2015 Yılı Değerlendirmesi

Bitlis Belediyesi’nden 2015 Yılı Değerlendirmesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim