• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

‘Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi’ eğitim toplantısı yapıldı

‘Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi’ eğitim toplantısı yapıldı
Elazığ'da bitki koruma ürünleri uygulama yönetmeliği doğrultusunda bitkisel üretim yapanlara "Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi" verilmesi için...

Elazığ'da bitki koruma ürünleri uygulama yönetmeliği doğrultusunda bitkisel üretim yapanlara "Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi" verilmesi için çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitim toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Gürbüz, "Gıda güvenilirliği konusunda dikkat çekerek insanların ekip biçtiklerini değil, hastalık ve zararlılardan arta kalanları hasat ederler. Bu nedenle zirai mücadele çok önemlidir. Ancak, çiftçilerimiz tarafından kolay olduğu için çok tercih edilen kimyasal mücadeleyi tek çözüm olarak kabul etmek oldukça yanlıştır. Özellikle son yıllarda mücadeleler de kullanılan bu kimyasalların insan sağlığına, çevreye ve doğal dengeye olan yan etkileri anlaşıldıkça bu etkileri azaltıcı yöntemler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu konuda bakanlığımızda pek çok düzenlemeler getirmiştir. Bitki koruma ürünlerinin reçete ile satılması, bitkisel üretimde kullanılan kimyasalların önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri yönetmeliği ile hasat öncesi pestisit denetimi bunlardan bazılarıdır. Şunu belirtmek gerekir ki insan hayatı ve sağlığı için çok büyük önem arz eden güvenilir gıdanın temini doğru ilacın doğru zaman ve dozda kullanıldığı, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilen, her aşaması kayıt altında olan ve izlenebilirliği sağlanmış olan tarımsal üretime bağlıdır."

Gürbüz açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Bu eğitimin amacı sadece belge vermek değil, aynı zamanda bu hususları da hatırlatmaktır. Bizler tarımsal üretim yanında tarladan sofraya güvenilir gıda kapsamında tüketiciye güvenli gıda sunulmasının da denetiminden sorumluyuz. Toptan ve perakende satış yerlerinde yapılan denetimler yanında tarla, bağ ve bahçelerden de hasat öncesi örnekleme yöntemiyle alınan numuneler analiz edilmektedir. Olumsuz çıkan numuneler için ilgililerine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Gıda ve Yem Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda yasal işlem yapılmaktadır. Bu nedenle yapacağınız bitki koruma ürünü uygulamaları oldukça önem arz etmektedir."

‘Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi’ eğitim toplantısı yapıldı

‘Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi’ eğitim toplantısı yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim