• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Bişkek Kırgız Türk Dostluk Hastanesi Protokolü İmzalandı

Bişkek Kırgız Türk Dostluk Hastanesi Protokolü İmzalandı
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından inşa edilecek 52 yataklı modern hastanenin...

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından inşa edilecek 52 yataklı modern hastanenin protokolü imzalandı.

TİKA, Kırgızistan'da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Özellikle sağlık alanında Kırgızistan'da önemli projelere imza atan TİKA tarafından Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi inşa edilmesine ilişkin protokol, Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliev, Bişkek Belediye Başkanı Albekİbraimov ve TİKA Kırgızistan Koordinatörü Evren Rutbil tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında inşa edilecek 52 yataklı ve 11 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin donanımı ve hastanede çalışacak personelin eğitimi de TİKA tarafından karşılanacak. Hastanede; kardiyoloji, kalp-damar cerrahisi, radyoloji ve gastroenteroloji gibi en çok ihtiyaç duyulan klinik hizmetlerinin verilmesi planlanıyor.

SAĞLIK BAKANI BATIRALİEV: "BUGÜN ÜLKEDEKİ EN BÜYÜK PROJEYE İMZALAR ATILDI"

Protokol töreninde konuşan Kırgızistan Sağlık Bakanı TalantbekBatıraliev, söz konusu protokol ile Kırgızistan ve Türkiye arasında sağlık alanındaki işbirliğinin daha da artacağını belirterek, "Bu çok önemli bir proje. Bugün ülkedeki en büyük projeye imzalar atıldı. İnşa edilecek hastane sadece Bişkek'e değil, bütün ülkeye hizmet verecek" dedi.

Bişkek Belediye Başkanı Albekİbraimov ise, belediyenin projeye her türlü gerekli altyapı desteğini sağlayacağını taahhüt etti. TİKA Kırgızistan Koordinatörü Evren Rutbil de söz konusu projenin Kırgızistan'daki en önemli TİKA projelerinden biri olduğunu vurgulayarak inşası ve tefrişatı en yeni teknolojiye uygun olarak yapılacak hastanenin sadece Kırgızistan'ın değil Orta Asya'nın en iyi hastanelerinden biri olacağını belirtti.

TİKA tarafından daha önce 2012 yılında Kırgızistan'ın Oş şehrinde inşa edilen 2 bin 760 metrekare kapalı alana sahip Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi'nde yılda ortalama 100 bin hasta tedavi ediliyor.

Bişkek Kırgız Türk Dostluk Hastanesi Protokolü İmzalandı

Bişkek Kırgız Türk Dostluk Hastanesi Protokolü İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim