• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Bisikletler Çocuklar İle Buluşmaya Devam Ediyor

Bisikletler Çocuklar İle Buluşmaya Devam Ediyor
İzmit Belediyesi'nin "Haydi Okula Bisikletlet" projesi kapsamında ücretsiz olarak verdiği bisikletler sahiplerine teslim edilmeye devam ediliyor.

İzmit Belediyesi'nin "Haydi Okula Bisikletlet" projesi kapsamında ücretsiz olarak verdiği bisikletler sahiplerine teslim edilmeye devam ediliyor.

Okullarda düzenlenen törenlere İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bizzat katılarak öğrenci ve öğretmenlere bisikletlerini teslim ediyor. Mehmet Akif Ortaokulu ve 28 Haziran Ortaokulu'nda 230 öğretmen ve öğrenciye bisikletleri verildi. Bisiklet dağıtım törenlerine Başkan Doğan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Büyük bir coşku ve heyecanın yaşandığı bisiklet dağıtım törenlerinde konuşan Başkan Doğan, "4 yıl önce başlattığımız bisiklet dağıtımlarına devlet-özel okul ayrımı yapmaksızın devam ediyoruz. Bisiklet projemiz Saklık Bakanlığına örnek oldu. Bakanlığımız şimdi Türkiye genelinde bisiklet dağıtımları yapıyor. Her annenin babanın yüreğinde çocuğunun mutluluğu vardır. Ben de bir çocuk hekimi ve baba olarak, anneleri babaları en iyi ben anlarım" dedi.

Çocukların çağın gereklerine erişmesini istediklerini belirten Doğan, "Okullara hizmet bizim öncelikli görevimiz değil, okullar için bir bütçemiz de yok. Fakat biz bütçemizden arttırdığımız paralarla okullarımıza hizmet ediyoruz. Türkiye de ilk defa Okul Hizmet Masası'nı biz kurduk. Bu hizmetimizle okul idarecilerimizin kafası rahatladı. Her şeyi yavrularımız için yapıyoruz. Çocuklarımız beş yıldızlı okullarda eğitim alsınlar istiyoruz. Çocuklarımız, bizim her şeyimiz. Çünkü yarınlarımızı onlara teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Geçen yıl öğretmenleri söz verdiklerini söyleyen Doğan, "Bu yıl sözümüzü tuttuk ve Türkiye'de ilk defa 5 bin öğretmenimize bisiklet dağıtıyoruz. Öğretmenlerimizin hakkı parayla pulla ödenmez. Onlara küçükte olsa minnet borcumuzu ödemek istedik. Aynı zamanda öğretmenlerimiz çocuklarımız için bir rol model. Öğretmenlerimiz bisiklete binsin ki, öğrencilerimizde onları örnek alsın. Önümüzdeki günlerde 4. sınıf öğrencilerine 5 bin adet basket topu dağıtacağız. 6. sınıf öğrencilerimize de Büyükşehir Belediyemiz tablet hediye etmeye devam ediyor. Biz, çocuklarımız spor yapsın istiyoruz. Ne mutlu ki çocuğuna menenjit aşısı yapamayan bir Türkiye'den çocuklarına bisiklet, tablet dağıtan Türkiye'ye geldik. Neden bu hizmetler daha önce yapılamıyordu. Bu hizmetleri, vatandaşın parasını kılı kırk yararak gece gündüz çalışarak yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ülke olarak bir ve beraber olmalıyız diyen Doğan, "Ülkemizi parçalamak isteyenlere, içeriden dışarıdan yapılan saldırılara en güzel cevap birlik olmaktır. Anadolu'da yaşamanın, Müslümanların lideri olmanın bedeli bunlar. Bugüne kadar bizi bize düşürmeye çalışanlara, vatanımızı parçalamak isteyenlere izin vermedik vermeyeceğiz de. Allah'ın izniyle yavrularımız daha iyi şartlarda yaşayacaklar" dedi.

Bisikletler Çocuklar İle Buluşmaya Devam Ediyor

Bisikletler Çocuklar İle Buluşmaya Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim