• BIST 9543.19
  • Altın 2488.081
  • Dolar 32.5206
  • Euro 34.8251
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Bisiklete binerken kitap okudular

Bisiklete binerken kitap okudular
2016 yılının ilk etkinliklerinden olan 10. Ankara Kitap Fuarı ilginç bir etkinlikle başladı.

2016 yılının ilk etkinliklerinden olan 10. Ankara Kitap Fuarı ilginç bir etkinlikle başladı. Ankara ATO Congresium'da kitapseverlerle buluşan fuarda bisikletli bir grup, bisiklet sürerken kitap okudu.

'Çevremi Seviyorum, Bisikletime Biniyorum, Kitabımı Okuyorum" sloganıyla bisiklete binerken kitap okuyanlar çevrelerinden alkış aldı.

Bu arada fuar süresince çok sayıda yazar, şair ve gazeteci de imza etkinlikleri gerçekleştiriyor. Merhum eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit de işe ve kendi adına kurulmuş vakfın standında Bülent Ecevit'in yazdığı kitapları imzaladı.

10. Kitap Fuarı'nın açılışına İran Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Azerbaycan ve Türk dünyasının ünlü yazarı Anar Rızayev, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yakup Ömeroğlu da katıldı.

Açılış için Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyelerinden bir grup, bisikletleri ile Güvenpark'tan geldikleri ATO Congresium'da ilginç bir gösteri sundu.

'Çevremi Seviyorum, Bisikletime Biniyorum, Kitabımı Okuyorum" sloganıyla bisiklete binenler, aynı anda ellerindeki kitapları okudu.

FUARDA KİTAP EKİ ÇIKARAN GAZETELERE PLAKET VERİLDİ

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye'den 250 yayınevinin katılacağı fuarda "Kitap Eki" çıkaran gazeteler için ödül töreni de düzenlendi.

10. Ankara Kitap Fuarı'nın açılış konuşmasını Eylül Fuarcılık sahibi olan BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır yaptı. Çayır, "Gazetesinde televizyonunda kitaba destek verenlere plaket sunacağız. Sokakta bir oyuncunun diyalogları konuşulurken kitapların konuşulmaması hepimiz adına üzüntü verici. Az da olsa kitabı sokağa taşımak kitabın diyaloglarını kitabın herhangi bir finalini sokağa taşımak adına bu teşvikleri vermeyi bir görev saydık." dedi.

FUARIN BU YIL ONUR KONUĞU TÜRK DÜNYASININ ÜNLÜ YAZARI ANAR RIZAYEV

Geçen yıl 200 bin ziyaretçinin ilgi gösterdiği Ankara Kitap Fuarı'nın bu yıl onur konuğu Azerbaycan ve Türk dünyasının ünlü yazarı Anar Rızayev oldu. Bugünlerde kitaplara karşı internet ve televizyon gibi çeşitli rakipler çıktığını belirten Rızayev internet ve televizyona karşı bu savaşta kitabın galip çıkacağını, bu fuarda bunun tasdik edileceğini ifade etti.

YAYINEVLERİNDEN FUARA ÖZEL İNDİRİM

Fuara katılan yayınevlerinin çoğu fuara özel olarak bazı kitaplarda yüzde 20'den yüzde 50'ye varan indirim uyguladı.

Ankara Fuarına Pegasus Yayıncılık olarak ilk defa katıldıklarını belirten Şanser Daylan, "İlk gün olarak aslında öğrenci arkadaşların bayağı yoğun ilgisi var. Memnunuz daha da iyi olacağına inanıyoruz. Fiyat indirimi bizim yayın politikamızdır. Fuara özel kitaplarımızda yüzde 35'e kadar varan indirimlerimiz var." diye konuştu.

İletişim yayınlarında editör olan Kıvanç Koçak ise "Bugün günlerden cuma bugünden fikir yürütmek zor bugün bile gayet yoğun bir ilgi var. Özellikle hafta sonu daha yoğun olacağını tahmin ediyoruz. Zaten Ankaralıların her zaman kitapla kurduğu ilişki diğer şehirlere göre biraz farklıdır. Daha kitapsever ve nitelikli bir okur kitlesi var burada. Katıldığımız her fuarda fuara özel bir indirim yapıyoruz. Bazı kitaplarımızda yüzde 50'ye varan indirimler var. Onun dışında yüzde 20'ye varan indirimlerle halkımıza buluşturuyoruz." diye konuştu.

Bisiklete binerken kitap okudular

Bisiklete binerken kitap okudular

Bisiklete binerken kitap okudular

Bisiklete binerken kitap okudular

Bisiklete binerken kitap okudular

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim