• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bisiklet Sporcuları Büyükşehir’i Ziyaret Etti

Bisiklet Sporcuları Büyükşehir’i Ziyaret Etti
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini...

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu"na katılan sporcu ve kafile yetkilileri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ile görüşen Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi ve Kafile Başkanı Tuna Akyüz, 26 Aralık'ta başlayıp 3 Ocak'ta sona erecek olan bisiklet turu hakkında bilgi verdi. Akyüz, "1915 yılının zemheri ayında donarak ebediyete intikal eden 90 bin şehidimize minnet borcumuzu ödemek, gençlerimize tarih bilincini aşılamak üzere bisiklet sporcularıyla 1840 kilometre yol kat ederek, tarihi geçmişimize dikkat çekmeyi hedefliyoruz" dedi. Akyüz, İstanbul'dan başlayan bisiklet turunun Kocaeli, Çorum, Samsun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Sarıkamış güzergâhını kapsadığını sözlerine ekledi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin de, gençler arasında milli ve manevi değerlere farkındalık katarak, tarih bilincini yaygınlaştırmayı amaçlayan sporculara başarılar diledi. Sarıkamış Harekâtı'nın 101. Yıldönümü Etkinlikleri'ne katılacak olan sporcular, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi.

MANEVİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMANIN ÖNEMİ

Bisiklet Turu'na katılan sporcular, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Tebrizkapı Çarşısı'nda onurlarına verilen yemeğe katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'in de katıldığı programda milli ve manevi değerlere verilen önem konuşuldu. Bisiklet sporcularına seslenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taşkesenligil, "Sizin bu hareketiniz, bu yürüyüşünüz Sarıkamış Şehitleri'ne verilecek en anlamlı hediyedir. Yürüyüşünüzden dolayı büyük mutluluk duyduk. Rotanızın Erzurum'a çevrilmesi de ayrı bir ehemmiyet ve ayrı bir anlam taşıyor. Sizin bu şanlı yürüyüşünüz hiç bitmeyecek" dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Aynalı da, "Erzurum'da sizi ağırlamaktan ötürü büyük mutluluk duyduk. Sarıkamış Destanı ikinci bir Çanakkale'dir. Bisiklet Federasyonu ve sporculara bu anlamlı organizasyona katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bisiklet Sporcuları Büyükşehir’i Ziyaret Etti

Bisiklet Sporcuları Büyükşehir’i Ziyaret Etti

Bisiklet Sporcuları Büyükşehir’i Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim