• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Bisiklet Sezonu Açıldı

Bisiklet Sezonu Açıldı
Havaların ısınması ve okulların kapanmasının yaklaştığı bu günlerde çocukların en büyük tutkusu olan bisikletler vitrinleri süslemeye başladı.

Havaların ısınması ve okulların kapanmasının yaklaştığı bu günlerde çocukların en büyük tutkusu olan bisikletler vitrinleri süslemeye başladı. Bisiklet satıcısı Halit Demirbey, bisiklet alacak uyararak "Veliler bisiklet alırken kaliteden ödün vermesinler"dedi.

Bisiklet mevsiminin başladığı şu günlerde rengarenk bisikletler vitrinlerde sahiplerini bekliyor. Bisiklet satıcısı Halit Demirbey bisikletin kalitesinin tamamen fiyata dayalı olduğuna dikkat çekerek "Bisiklet kullanım amacına göre alınmalı, neyde kullanılacak önemli olan bu öncelikle bu belirlenmeli. Şehir içi yada şehir dışında mı kullanılacak gençler daha çok çift amortisörlü spor ve dağ tarzı bisikletlerden hoşlanıyorlar.Veliler çocukların isteklerine göre hareket ettikleri için inisiyatif çocuklarda tabiki. Bisiklet alanlar için en önemli şey servis desteğidir fiyat konusundan sonra. Fiyatı veliler kendileri belirliyor, herkes kendi kesesine göre hareket ediyor tabi ki ancak fiyatta kaliteyi getiriyor. Bisiklet imalatında kullanılan malzeme fiyatı arttırıyor. Örneğin 2 tekerlekli bir bisiklet var firen ve vites tertibatı bunlar belirli şeyler, vites ve frende tertibatında kullanılan sistemler direk fiyatın artmasına neden oluyor.300 liralık bisiklet ile 500 yüz liralık bisikletlere baktığınızda aynı özelliklere sahip ancak aradaki 2 yüz liralık fark sadece vites tertibatından geliyor.Örneğin Çin malı markalar 2 senede bozuluyor ancak Şhimano marka vitesler 10 sene gidiyor.Şuan da en yaygın servis desteği Bianchi ve Salcano'da var" dedi.

İNTERNETTEN ALINAN BİSİKLETLER DİKKAT

Piyasada bulunan tüm bisikletlerin 2 yıl boyunca garantili olduğunu hatırlatan Halit Demirbey "Bu garanti aşınan malzemelerin haricinde her şeyi kapsar. Örneğin lastikler garantiye girmez, garantide modellerde çok önemlidir. 2014 yada 2015 model bir bisiklet duran bisiklettir, yatan lastiktir ve lastiğinde bir ömrü vardır. 2016 yılına geldik, eski bisiklet alırlarsa satıcı daha güzel para kazanır ama belirli bir süre sonra çatlamalar başlar ve ekstradan bir lastik parası ödemek zorunda kalırlar. Bisikletler satıcı garantili olmalı. Buraya gelerek model beğeniyorlar daha sonra internetten sipariş veriyorlar.Daha sonra gelen sipariş 2012-1013 model bisiklet çıkıyor. Bu bisikletler 1 aylık kullanımın ardından çatlamaya başlıyor.Aynı orijinal lastikten bir tane almaya kalkıyorlar 50-100 lira ödüyorlar. İnternetten alınan bisikletler çok sağlıklı olmadığını söyleyebiliriz, çünkü stoklar çok fazla.biz 2015 - 2016 modellerini biliyoruz mutlaka bir yerinde değişiklikler oluyor yıllara göre üretilen modellerde ancak bunu satın alan kişiler fark edemiyor. Bisiklet alırken ucuzuna kaçmamak lazım bence. 200 lira ile 25 bin liraya kadar bisiklet modelleri var" şeklinde konuştu.

Bisiklet Sezonu Açıldı

Bisiklet Sezonu Açıldı

Bisiklet Sezonu Açıldı

Bisiklet Sezonu Açıldı

Bisiklet Sezonu Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim