• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Birsen Bayar Öğrencilerle Buluştu

Birsen Bayar Öğrencilerle Buluştu
Çocuk kitabı yazarı Birsen Bayar, Muş'ta ilkokul öğrencileriyle buluştu.

Çocuk kitabı yazarı Birsen Bayar, Muş'ta ilkokul öğrencileriyle buluştu.

Sütlüce Köyü İlkokulu'ndaki söyleşiye katılan Birsen Bayar, "kim ne yaparsa, iyi de kötü de kendine yapar" konulu bir söyleşide bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Karakaya, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan ve Sütlüce İlkokulu Müdürü Nezir Yiğit'in ev sahipliğinde söyleşiye katılan yazar Bayar, öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Birsen Bayar, amaçlarının kitap dostu çocuklar yetiştirmek olduğunu söyledi. Televizyon, telefon ve tablet alışkanlığına dikkat çeken Bayar; "Buradaki amacımız, kitap dostu çocuklar yetiştirmek. Son zamanlarda özellikle teknolojik aletlere bağımlılığın gitgide arttığı bir zamanda yaşıyoruz ve kitaba karşı ilginin azaldığını görüyoruz. Bu nedenle çocuklarımıza, biz neye odaklanırsak onu öneririz ve hedefimizde odaklandığımız konu olmaya başlar. Genç neslimizi 3 T, yani telefon, televizyon ve tablet bağımlılığından kurtarmayı hedefliyoruz. Bunun için de görsel hedefimiz çok önemli " dedi.

Muş'un çok güzel bir il olduğunu da ifade eden Bayar, "Burayı seçme sebebimiz ise, Muş çok güzel bir il. Genelde herkes büyükşehirlerde bu tür programları yaparlar. Buralar insanların aklına hiç gelmez. Burada yaptığımız programlarda, çocukların okumaya çok hevesli olduklarını gördük. Ülkenin birçok yerinde göremeyeceğimiz kadar heves ve mutluluk gördüm burada. Bu nedenle burayı seçtim ve kitap dostu çocuklar için de bütün yazar arkadaşları buralara davet ediyorum. Böyle bir etkinlik için Muş'a gelme isteğimi paylaşınca, batıda olumsuz tepkilerle karşılaştım. "Gitmeyin, problem var, sıkıntı var" diyorlardı. Burada böyle bir şey yok. Buraya huzur, sevgi ve sıcaklık hakim. Şu anda dışarıda kar ve buz ama insanların sıcaklığı, bu soğukluğu bana unutturdu. İnsanların sıcaklığı bize tüm olumsuzlukları unutturuyor zaten" diye konuştu.

Birsen Bayar Öğrencilerle Buluştu

Birsen Bayar Öğrencilerle Buluştu

Birsen Bayar Öğrencilerle Buluştu

Birsen Bayar Öğrencilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim