• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Birleştirici İş Dünyasından Ankara’daki Bombalı Saldırıya Kınama

Birleştirici İş Dünyasından Ankara’daki Bombalı Saldırıya Kınama
Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Ünsal, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak, sağduyu...

Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Ünsal, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak, sağduyu çağrısında bulundu.

BİRKONFED (Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu) Genel Başkanı Osman Ünsal, dün akşam saatlerinde Ankara'da düzenlenen bombalı saldırının ardından açıklama yaparak terör saldırısını kınadı.

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, "Dün akşam 18:31 sularında Ankara'da askeri lojmanların bulunduğu bölgede servis araçlarına bombalı terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 28 vatandaşımız hayatını kaybetti, 61 vatandaşımız yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülkemize ve milletimize başsağlığı diliyorum, bu çirkin saldırıyı düzenleyenleri şiddetle kınıyorum" dedi.

"TERÖRE KARŞI KARARLI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMELİYİZ"

Devletin içeride ve dışarıda teröre karşı ummalı operasyonlar yürüttüğüne dikkat çeken Ünsal, "PKK'nın Suriye uzantısı olan, PYD ve YPG ile DEAŞ terör örgütlerine karşı yürüttüğü psikolojik ve fiziksel operasyonlar, bu örgütlerde panik ortamı oluşturmuştur. Dün akşam saatlerinde Ankara'da askeri servis araçlarımıza yapılan çirkin saldırı, terörle kararlı mücadelemizden duyulan korku ve endişenin işaretidir. İş dünyası olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın teröre karşı göstermiş olduğu kararlı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Tüm siyasi partilerin de teröre karşı aynı hassasiyeti göstermesini temenni ediyoruz. Terör sadece Türkiye'nin sorunu değil, bütün dünya ülkelerinin ortak sorunudur. Bu sebeple tüm ülkelerin teröre karşı ortak hareket etmesi, somut adımlar atması ve ellerini taşın altına koyması gerekir. Terör tamamen yok edilip, kesin sonuç alınana kadar operasyonları sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"PROVOKASYONA GELMEYELİM, SAĞDUYU ŞART"

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal terör eylemlerinin asıl amacının halkta korku, panik ve gerilim oluşturmak olduğunu belirterek sağduyulu olunması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin hem ekonomik hem fiziksel hem de askeri alanda güçlü bir ülke olduğunu dile getiren Ünsal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bütün terör unsurları ile mücadele edecek imkan ve olanağa sahiptir. Terörle mücadele sabır gerektirir. Ankara'da düzenlenen çirkin saldırıyı fırsat bilerek provokasyon yapmaya çalışan şer odakları var. Bu sebeple sağduyulu olunmalı ve devletimizin terörle mücadelede geliştirdiği stratejilerin destekçisi olmalıyız. Unutmayalım ki teröre karşı verilecek en güzel cevap birlik ve beraberliktir. Bu alçak saldırıyı düzenleyenler asla amaçlarına ulaşamayacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim