• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Birleştirici İş Dünyasından ABD’ye Tepki Geldi

Birleştirici İş Dünyasından ABD’ye Tepki Geldi
Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Ünsal, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirerek, terör örgütünün uzantısı...

Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Ünsal, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirerek, terör örgütünün uzantısı olan PYD ile ilgili tutumundan dolayı ABD'ye sert tepki gösterdi.

Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, Suriye'deki gelişmeleri ve dünya gündemini değerlendirdi.

"ZULME ORTAK OLANLARIN KARŞISINDA OLACAĞIZ"

Gündeme ilişkin yazılı açıklama yapan Osman Ünsal zulmün ve zulmedenin karşısında olacaklarını vurgulayarak, "Suriye'de Esed rejiminin devam eden zulmü, Ortadoğu'daki bütün dengeleri değiştirmiştir. Genç, yaşlı demeden kendi halkını katleden Esed'e tepki vermek yerine, bu suça ortak olan ülkelerin de sahaya indiğini görüyoruz. Özellikle Rusya ve İran'ın masum insanlara bomba yağdırdığı bölgede, derin hesaplar olduğu açıkça ortadadır. Bizler sivil toplum kuruluşu olarak, zulmün ve zulme ortak olanların karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN AÇIKLAMALARI KAYGI VERİCİ"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin düzenlediği basın toplantısında PKK'nın yurtdışı uzantısı olan PYD ve YPG'yi terör örgütü olarak görmediklerini söylemesinin oldukça manidar olduğunu ifade eden Ünsal, şunları söyledi: "Müttefikimiz tarafından yapılan bu açıklama oldukça kaygı vericidir. Suriye'de Deaş, Işid, PYD, YPG, El Kaide gibi birçok terör örgütü sahaya inmiştir. Adı, dini, dili düşüncesi ne olursa olsun terör faaliyeti yürüten, tehdit oluşturan yasa dışı unsurların hepsi teröristtir. Hiçbir ülkenin bu konuda taraf olmasını, iyi terörist, kötü terörist diye ayırmasını kabul edemeyiz. Türkiye Ortadoğu'da söz sahibi bir ülkedir. Hükümetimizin yurtdışı politikalarını sonuna kadar destekliyoruz. ABD'nin, Rusya, İran, PYD ve YPG ile gizli işbirliği girişimi varsa bu en çok ABD'ye zarar verir. ABD'nin Ortadoğu üzerinde en önemli müttefiki hiç şüphesiz Türkiye'dir."

"SURİYE'DE TOPRAK PAYLAŞIMI VAR, TÜRKİYE SAF DIŞI BIRAKILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Suriye'de toprak paylaşımı olduğuna işaret eden Ünsal, devletin bu duruma asla müsaade etmeyeceğini dile getirdi. Başkan Ünsal, şu ifadeleri kullandı: "Rusya ve İran'dan sonra ABD'nin de yaptığı açıklamalardan anlıyoruz ki Suriye'de bir toprak paylaşımı var. Suriye'yi 3 parçaya bölüp, Esed'in başında olduğu bir Alevi devleti, kuzeyde bir Kürt bölgesinin oluşturulması ve IŞİD kontrolündeki bölgede vahabi sünni nüfusun yaşadığı denetimli alanın oluşturulması. Öyle ki IŞİD'in kısa vadede yok edilmesi pek kolay görünmüyor. Özellikle kuzeyde Kürt bölgesinin Akdeniz'e kapısının açılma ihtimali de işin başka bir boyutu. Bölgede böyle bir oluşuma devletimiz haklı olarak müsaade etmeyecektir. Özellikle Rusya'nın IŞİD ile savaşıyoruz deyip, Bayır bucak Türkmenlerini ve masum insanları hedef alması samimiyetsizliğinin ispatıdır."

" İŞ DÜNYASI OLARAK 2023 HEDEFLERİNE KATKI SAĞLAMALIYIZ"

Türkiye'nin dünya pazarındaki yerinin ve etkisinin büyük olduğunu aktaran BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal sözlerini şöyle sürdürdü: "2023 hedeflerine ulaşmamız için kapasitemizi arttırmamız gerektiğinin farkındayız. Özellikle ihracat hedeflerimizi istenilen seviyeye getirerek, ekonomiye can vermeliyiz. Rusya ile yaşanan kriz sonrası Arap coğrafyası ile yapılan anlaşmalar bizleri sevindirmiştir. Devletimizin yeni pazar arayışında attığı adımlar umut vericidir. Unutmayalım ki ülkeleri asıl tehdit eden terör değil, bozulan ekonomidir. Ekonomiye katkı sağlamak, istihdam oluşturmak, üretim ağını genişleterek ülkemizi 2023 hedeflerine taşımak hepimizin başlıca sorumluluğudur. Bu konuda sivil toplum kuruluşları da, üstüne düşeni yapmalıdır. Biz sivil toplum kuruluşu olarak üyemiz olan yüzlerce işletme ile istişare halindeyiz. Projeler üreterek ekonomiye katkı sunmaya çalışıyoruz. Ortadoğu'daki gelişmeleri takip ediyoruz. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar var, daha çok çalışarak ülkemizi daha iyi zeminlere taşıyacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim