• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Birkonfed’den Surlu Ailelere Ziyaret

Birkonfed’den Surlu Ailelere Ziyaret
Diyarbakır'ın Sur ilçesinden göç eden aileleri ziyaret eden Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Başkanı Osman Ünsal, kente kardeşlik...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinden göç eden aileleri ziyaret eden Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Başkanı Osman Ünsal, kente kardeşlik tohumları ekmeye geldiklerini belirterek, Diyarbakır'ın acısının Türkiye'nin acısı olduğun kaydetti.

Diyarbakır'daki programlarını sürdüren BİRKONFED Başkanı Osman Ünsal ve beraberindeki heyet, Sur ilçesinden göç eden aileleri ziyaret etti. Heyet, önce Yenişehir ilçesindeki bir eve yerleşen toplam 17 nüfuslu 4 aileyi ardından da aynı ilçedeki bir eve yerleşen 15 nüfuslu 2 aileyi ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Daha sonra açıklamalarda bulunan Ünsal, Diyarbakır'a kardeşlik tohumu ekmek için geldiklerini belirtti. Kentin acısının Türkiye'nin acısı olduğunu anlatan Ünsal, her zaman Diyarbakır'ın yanında olduklarını kaydetti.

Vatana sahip çıkılması gerektiğine dikkat çeken Ünsal, "Bizi bizden başka sevecek başka bir millet daha yok. Tahriklere, oyunlara gelmeyelim. Biz bundan sonra Diyarbakır'a devamlı geleceğiz. Bu ailelerin sorunlarını kendi sorunlarımız biliyoruz. Maddi ve manevi ne gerekiyorsa yanlarındayız. Onlar mutlu olduğu sürece biz mutlu oluruz. Onlar güldüğü sürece biz güleriz. Kardeşlerimizin gözyaşlarıyla bizim mutluluğum söz konusu olamaz. Bu sebeple bütün sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum "Diyarbakır, bazılarının abarttığı kadar bir Diyarbakır değil. Burada sevgi, kardeşlik ve hoşgörü var. Diyarbakır'dan korkmayın, çekinmeyin buraya gelin. Buradaki insanların sizin sevginize, ilginize ihtiyacı var. Bunlar bizim kardeşlerimiz bizim insanlarımız. BİRKONFED olarak Diyarbakır'da olduğumuz için kendimle ekibimle gurur duyuyorum. Bundan sonra Cizre'ye de gideceğiz, Silopi'ye de gideceğiz. Bundan sonra nerede mağdur varsa yanına gideceğiz. Bu ülke hepimizin" dedi.

Birkonfed’den Surlu Ailelere Ziyaret

Birkonfed’den Surlu Ailelere Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim