• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Birkonfed’den Sur’daki Esnafa Ziyaret

Birkonfed’den Sur’daki Esnafa Ziyaret
Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, beraberindeki konfederasyon yöneticileri ile birlikte, Diyarbakır'ın Sur...

Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, beraberindeki konfederasyon yöneticileri ile birlikte, Diyarbakır'ın Sur ilçesi esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Ünsal, insanların birbirine sıksıkı sarıldığı bir Sur'u tüm dünyaya göstereceklerini kaydetti.

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, beraberindeki 18 ilin şube başkanı ve Genel Başkanvekili Şenol Gürşan ile geldiği Diyarbakır'da ziyaretlerini sürdürüyor. Dün DTB, DESOB ve DTSO'yu ziyaret eden Ünsal, daha sonra Sur ilçesindeki esnaflarla bir araya gelip, sorunlarını dinledi. Ziyaretinin ardından Dağkapı Meydanı'nda açıklama yapan Ünsal, Diyarbakır'ın acısını kendi acıları bildiklerini belirterek yollara düştüklerini söyledi. Ünsal, "18 il başkanımızla BİRKONFED olarak Diyarbakır'ın yanında olmalıyız dedik. Sur ismini güzel yaşatmalıyız. Sur'da bugün sevgiyi göstermeliyiz. Sur'da bugün Türk-Kürt kardeşliğini göstermeliyiz. Sur'u Türkiye'nin değil dünyanın merkezi yapmalıyız. Çünkü Diyarbakır'ın bu ülkede misyonu yüksek. Diyarbakır yürürse doğu yürür, Güneydoğu yürür, Türkiye yürür" dedi.

Diyarbakır'a yüklenen misyonun farkında olduklarını anlatan Ünsal, "Biz bugün Diyarbakır'a neler yapabiliriz. Diyarbakırlı kardeşlerimizi bağrımıza, sinemize nasıl sarabiliriz, onlara neler katabiliriz, bunların hesabını yaparak buralara kadar geldik. Diyarbakırlı kardeşlerimizin sesini duyurma noktasında harekete geçeceğiz. Bir yandan Sur'daki yaraları saracağız. Bir yandan çaresizlere çare bulmaya çalışacağız. Bir yandan da buradaki gençlerimize iş noktasında neler sağlayabiliriz, Diyarbakır'ı doğunun gözdesi haline nasıl getirebiliriz bunun hesabını yapacağız Diyarbakır'ın bu saatten sonra yürümeye ihtiyacı var. Diyarbakır'ın bundan sonra birbirine sımsıkı sarılmaya, birbirini sevmeye ihtiyacı var. Biz Diyarbakır'ı bundan sonra dünyaya Sur'da kavganın, ölümün, şiddetin olmadığı bir Diyarbakır olarak değil, Türk-Kürt kardeşliğinin kendini gösterdiği bir Diyarbakır olarak, insanların birbirine sımsıkı sarıldığı bir Sur'u dünyaya göstereceğiz" diye konuştu.

"İSTANBUL NEYSE DİYARBAKIR'DA O'DUR"

Genel Başkan vekili Şenol Gürşan ise, BİRKONFED olarak esnafın sıkıntılarını, dertlerini dinleyip ve bir çözüm bulmak amacıyla kente geldiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır. Biz Türk-Kürt bin yıllık geçmişi olan, kardeşlik hukuku olan aynı inanca sahip ve bu topraklar için birlikte omuz omuza şehit düşmüş can vermiş insanlarız. Bizim için İstanbul, Ankara neyse Diyarbakır'da, Batman'da aynıdır. Biz kardeşlerimizin sıkıntılarını dertlerini paylaşmaya geldik. Bu süreci yerinde görmeye geldik. Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek onlarla değerlendirmelerde bulunacağız."

"YENİ ANAYASA HAYATA GEÇİRİLMELİ"

Türkiye'de siyasi istikrarın yakalandığını ancak eksik bir şeylerin olduğunu kaydeden Gürşan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevcut anayasa hem bir darbe anayasası hem de hakimiyeti kayıtsız şartsız millete veren bir anayasa değil. Dolayısıyla bu bizim Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'yi, Sünni'yi yani 80 milyonu bir arada tutamıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan insanları hiçbir ayrım gözetmeden bir bayrak altında tutacak tek vatan olarak birleştirecek yeni, demokratik, sivil, özgürlükçü bir anayasanın acilen yapılması gerekir. Biz de bunu BİRKONFED olarak Diyarbakır'dan, başta iktidar partisi olmak üzere muhalefet partilerine açık yüreklilikle seslendiriyoruz. Halkımızda da aynı kanaati görüyoruz. Özellikle 2023'e doğru giderken güçlü bir Türkiye, ekonomik anlamda millete refah vadeden bir Türkiye için bütün bunları kuşatacak bir anayasanın bir an önce hayata geçirilmesi gerekir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim