• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Birkonfed Yöneticilerinin Kırklareli Temasları

Birkonfed Yöneticilerinin Kırklareli Temasları
Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, Genel Başkan Vekili Av. Şenol Gürşan ve beraberindeki...

Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, Genel Başkan Vekili Av. Şenol Gürşan ve beraberindeki tanınmış iş adamları, Kırklareli'nde bir dizi ziyarette bulundu. BİRKONFED Genel Başkan Vekili Av. Şenol Gürşan, "Türkiye'nin içinde bulunduğu konum itibariyle hem de bölgemiz itibariyle artık seri biçimde hantal ve bürokratik yapının kaldırılıp karar alacak bir rejime Türkiye'nin ihtiyacı var" dedi.

"KIRKLARELİ ZİYARETİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Kırklareli'nde düzenledikleri toplantıda konuşan BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, Kırklareli seyahatinde kendilerine eşlik eden değerli iş adamlarına teşekkür ederek, "Biz BİRKONFED olarak Türkiye'de güzel bir yapılanma ve teşkilatlanma faaliyetleri ortaya çıkardık. Üç aylık kısa bir süre içerisinde BİRKONFED'i Türkiye genelinde 16 ilimizi, iki ülkeyi tanıtma ve iki ülkede teşkilatlanma faaliyetlerimize start verme noktasına getirdik. Kırklareli ziyaretimiz bizim için çok önemli. Kırklareli'ni Trakya Bölgesi'nin önemli illerinden biri olarak görüyoruz. BİRKONFED, bilindiği gibi üç aylık bir zaman diliminde Türkiye'nin bütün ortak noktalarına teşkilatlanan, ticari faaliyetlerde özellikle halkın tabanı arasında bir bağ kuran Türkiye'nin en büyük, en teşkilatlanması sağlam konfederasyonlarından bir tanesi. Burada bize eşlik eden iş adamlarımıza yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

"KIRKLARELİ İÇİN BİRÇOK FAALİYETLERİMİZ VE PROJELERİMİZ VAR"

"Kırklareli için birçok faaliyetlerimiz ve projelerimiz var" diyen Osman Ünsal, "Bunlardan bir tanesi tarım ve hayvancılık. Bu noktada inşallah Kırklareli'ne güzel hizmetler sağlayacağımızı düşünüyoruz. Sadece Kırklareli değil Türkiye'nin her noktasında büyük bir heyecanla bu yola çıktık. Günden güne yapısını büyüten günden güne, içten içe büyüyen bir yapının temel taşlarıyız. Bu anlamda bizlere destek veren önce Kırklareli halkına, iş kadınlarımıza, iş adamlarımıza ve Türkiye'deki bütün faaliyetlerimizde bizimle yol yürüyen dostlarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız ilk başta yola çıkarken Türkiye ekonomisine katkı sağlamak, istihdama destek vermek, Türkiye'nin sosyal, ekonomik sorunlarında söz sahibi olmak. Düşünce ve fikirlerimizi kamuoyu ile paylaşmak ve bu anlamda Türkiye'yi yurt dışı pazarında temsil etmek için önemli bir yapı kurmak için bu yola çıkmıştık. Şu anda görüyoruz ki Türkiye bu yola BİRKONFED ile gidiyor. Bizlere çalışmalarımızda destek veren yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ PROBLEMLERİN HEPSİNDE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNAN, ÇÖZÜM ORTAĞI SUNAN BİR STK"

BİRKONFED Başkanı'nı Kırklareli'nde ağırladıklarını aktaran Genel Başkan Vekili Av. Şenol Gürşan, "Kırklareli'nde bir takım ziyaretler yapacağız. BİRKONFED kuruluşundan çok az bir süre geçmesine rağmen Türkiye'nin hızla büyüyen en büyük STK'sı olma durumunda. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük birleştirici gücü. Türkiye'deki konuşulan, Türkiye'deki problemlerin hepsinde çözüm önerileri sunan, çözüm ortağı sunan bir STK. Anayasa tartışmaları ve parlamenter sistem mi? Başkanlık sistemi mi? Sorusu aldığını görüyoruz. Biz Türkiye'nin çıkarlarını düşünen bu milletin çıkarlarını düşünen, milletin refahı, mutluluğu, iş adamlarımızın çıkarlarını düşünen bir sivil toplum örgütü olarak Türkiye'nin, yeni Türkiye'nin kalkınan güçlenen Türkiye'nin demokratik hak ve özgürlüklerini çıkaran bir anayasa ile yola çıkmasını diliyoruz savunuyoruz" ifadelerini kaydetti.

"HALKIMIZIN DA YENİ ANAYASA NOKTASINDA BÜYÜK BİR BEKLENTİSİ VAR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin özellikle iki darbe sürecinde darbe anayasalarıyla bugünlere geldiğini belirten Gürşan, "Türkiye demokratik bir ülke. Türkiye'de bir meclis var her şeyin üstünde. Dolayısıyla meclis nasıl yasa yapıp bu milletin ihtiyaçlarını karşılıyorsa milletin en büyük ihtiyacı olan bir toplum sözleşmesi olması gereken anayasayı da yapmalı diyoruz. Halkımızın da bu noktada yeni anayasa noktasında büyük bir beklentisi var. Özgürlükçü, demokratik, sivil milletin önünü açacak bir anayasa. Parlamenter bir başkanlık sistemi mi tartışmalarının yoğun yaşandığı bu dönemde biz başkanlık sistemi konusunda tavrımızı konfederasyon olarak ortaya koyuyoruz. Bunu ortaya koyarken de sebeplerimiz Türkiye'nin her şeyden önce bir istikrara kavuşmasıdır. Türkiye siyasi istikrara kavuşursa arkasından ekonomik istikrar gelir. Ne zaman Türkiye'de güçlü bir siyasi iktidar olmuş, tek başına iktidar olmuş o zaman Türkiye'nin ekonomik anlamda büyük hamleler yaptığını, ekonomik olarak, sosyal olarak, kültürel olarak milleti refah ve mutluluğa ulaştırdığını görüyoruz. Siyasi istikrarı sağlayacak yapı olarak başkanlık sisteminden yana tavrımızı koyuyoruz. Üstelikte Türkiye şuanda çok kritik bir sürecin eşiğinde, hem terör olayı ile boğuşuyor hem de güneyimizde Irak ve Suriye ile sınırlar değişiyor" dedi.

Türkiye'nin hantal ve yavaş işleyen yapıdan kurtulup seri karar alacak rejimlere sistemlere ihyacının olduğunu dile getiren Gürşan, "Ama bugün gelinen noktada 21. yüzyılda hem Türkiye'nin içinde bulunduğu konum itibariyle hem de bölgemiz itibariyle artık seri biçimde hantal ve bürokratik yapının kaldırılıp karar alacak bir rejime Türkiye'nin ihtiyacı var. Bunun da başkanlık sistemi olduğunu düşünüyoruz. Biz bu meselenin gerek televizyonlarda gerekse medyada parlamenter sistemin, başkanlık sisteminin mukayeseli olarak tartışılmasını ve hangisinin faydalı olacağı konusunda halkımızın bilinçlendirilmesini gerektiğini düşünüyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde gerek iş adamlarımızın gerekse halkımızdan büyük çoğunluğunun başkanlık sisteminden taraf olduğunu ama başkanlık sisteminin de ne getirip ne götüreceğini neleri içerdiğini tam bilmediğini, bir bilinçsizlik olduğunu görüyoruz. Mutlaka yeni bir demokratik, özgürlükçü sivil bir anayasanın bu meclisten bir an önce geçirilmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"PKK KÜRT HALKINI TEMSİL EDEN BİR ÖRGÜT DEĞİLDİR"

Türkiye'de terör konusuna da değinen Av. Gürşan, "Öncelikle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu coğrafya, bu topraklar stratejik topraklar, önemli topraklar. Terör meselesinin sadece bir PKK meselesinin olmadığını çok net bir biçimde görüyoruz. Burada PKK Kürt halkını temsil eden bir örgüt değildir. Bunu Kürt halkı da 7 Haziran seçimleri sonrası patlayan terör olayları ile ilgili, Sur'da, Cizre'de, Şırnak'ta olan olaylarla ilgili net bir biçimde gördü. HDP de 7 Haziran öncesi Türkiye partisi diye ortaya çıktı, bütün ülkeyi kucaklayacağını iddia etti. 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP'nin bırakın Türkiye partisi olmayı, Türkiye'yi kucaklamayı Kürt halkının temsilcisi olmadığı, olamayacağı net biçimde görüldü. HDP, PKK'nın peşine takılmış hendek siyaseti ile silah siyaseti ile Kürt halkını ezmekte, onları öldürmekte, onlara güçlük çıkarmaktadır" diyerek sözlerini sonlandırdı.

"HUZUREVİNE ZİYARET"

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, Genel Başkan Vekili Av. Şenol Gürşan, Yönetim Kurlu Üyesi Murat Niziplioğlu ve beraberindekiler, Kırklareli temasları kapsamında Kırklareli Valiliği'ni ve Kırklareli Huzurevi'ni ziyaret etti.

Heyet, huzurevinde kalan yaşlılarla ve Huzurevi Müdürü Erdoğan Çanakçı ile bir süre sohbet etti.

Birkonfed Yöneticilerinin Kırklareli Temasları

Birkonfed Yöneticilerinin Kırklareli Temasları

Birkonfed Yöneticilerinin Kırklareli Temasları

Birkonfed Yöneticilerinin Kırklareli Temasları

Birkonfed Yöneticilerinin Kırklareli Temasları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim