• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Birkonfed: "Teröre Karşı Ortak Hareket Etmeliyiz"

Birkonfed: "Teröre Karşı Ortak Hareket Etmeliyiz"
Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, teröre karşı ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, teröre karşı ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

BİRKONFED olarak yurtiçi ve yurtdışı gündemi yakından takip ettiklerini söyleyen Ünsal, "Özelikle 1 Kasım seçimleri sonrası Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da tırmanan terör olaylarını şiddetle kınıyorum. Sandıklarda istedikleri sonucu bulamayanlar maskelerini düşürmüş, ortalığı savaş alanına çevirme çabasına girmişlerdir.

Hendek kazmak suretiyle güvenlik güçlerimize çirkince saldırılar düzenlenmeye başlanmıştır. PKK ve onun siyasi uzantıları tüm kirli planlarını harekete geçirerek kaos ortamı oluşturmaya çalışmaktadır. Terörün bölge halkına hem psikolojik, hem de ekonomik anlamda verdiği zarar günden güne artış göstermektedir.

Esnaflar dükkanlarını açamaz hale geldi. Öğrencilerimiz okullarına gidemiyor. Askerimize, polisimize, memurlarımıza, sivil halkımıza ve hatta sağlık ekiplerimize saldırıyorlar. Devletin hizmetlerini sabote etmeye çalışıyorlar. Sadece Diyarbakır'da yaşanan olayların ekonomiye verdiği zarar 1 Milyar TL'nin üzerinde. Devletimizin terör konusundaki kararlı mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

30 OCAKTA TÜRKİYE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BULUŞMASI DÜZENLEYECEĞİZ

BİRKONFED olarak bütün sivil toplum kuruluşlarını birlik ve beraberlik içinde teröre karşı ortak duruş göstermeye davet ededen Birleştirici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Ünsal sözlerine şöyle devam etti: "Sivil toplum kuruluşları bir ülkenin temel taşlarını oluşturur. Toplumun sosyal, kültürel, ekonomik yapılanmasına zemin hazırlar. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarının toplum nezdinde önemi ve sorumlulukları büyüktür. BİRKONFED olarak 30 Ocak tarihinde İstanbul'da düzenleyeceğimiz "Türkiye Sivil toplum Kuruluşları Buluşması" isimli toplantımıza Türkiye'nin her yerinden 150 Federasyon, 12 Konfederasyon ve yüzlerce dernek temsilcileri katılacak. Türkiye'nin kalkınması, istihdamın gelişmesi, ekonomik projelerin oluşturulması konusunda istişarelerde bulunacağız. Ayrıca Teröre karşı ortak tavır, eğitime destek ve sosyal sorumluluk projeleri konularını da masaya yatıracağız. Geldiğimiz bu süreçte sivil toplum kuruluşlarına daha fazla sorumluluklar düşüyor. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun sivil toplum kuruluşlarına öncelik vereceğiz sözü hem bizleri heyecanlandırdı, hem de sorumluluklarımızın daha da artacağı mesajını verdi. BİRKONFED olarak biz üstümüze düşen her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırız".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim