• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Birinci Olduğu Yarışmanın Jüri Üyesi Oldu

Birinci Olduğu Yarışmanın Jüri Üyesi Oldu
Osmangazi Belediyesi'nin 2008 yılında düzenlediği "Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışması"nda birinci olan Arzu Çalar, bu dönem jüri üyesi oldu.

Osmangazi Belediyesi'nin 2008 yılında düzenlediği "Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışması"nda birinci olan Arzu Çalar, bu dönem jüri üyesi oldu.

Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği Türkiye'nin en uzun soluklu edebiyat yarışmalarından birisi olan ve bugüne kadar sanat dünyasına birçok şair, yazar ve yeni eserler kazandıran Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışmasının bu yılki jüri koltuğunda oturan isimlerden bir tanesi de, yarışmanın birincilerinden Arzu Çağlar oldu 2008 yılında "deneme" dalında düzenlenen yarışmada, "Bursa'nın Cümle Kapısı" isimli yazısıyla birinci olan ve "Dünya Alem" isimli bir kitabı basılan Arzu Çağlar, bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen yarışmada bu kez jüri üyesi olarak yer alıyor. Çağlar, yarışmanın seçici kuruluna davet edilmesinin, kendisine ikinci bir mutluluk daha yaşattığını söyledi.

Edebiyat yarışmasının büyük emekler sarf edilen ciddi bir organizasyon olduğunu ifade eden Arzu Çağlar, Türk edebiyat dünyasının en uzun soluklu organizasyonlarından birisi. Bunu yalnızca ben söylemiyorum. Edebiyat dünyamızın duayen isimleri söylüyor. Bunun için de başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

BURSA BİR VEFA ŞEHRİ

Yıllar öncesinde ödül almış bir yarışmacı olarak kalmayıp, bugün de bu yarışmanın jüri üyeliği için davet edildiğini, bunun kendisini çok heyecanlandırdığını ifade eden Çağlar, "Çok hoş, tarifsiz bir duygu. Bu da benim için bir ilk olacak. Birilerini derecelendirmek, benim de girip derece aldığım bir yarışmada jüri üyesi olmak, tarifi pek mümkün olmayan bir duygu. Aynı zamanda bizleri nasıl yetiştirdiklerini ve yıllar geçse de bizleri unutmadıklarını gösteriyorlar. Bursa, bu yönüyle de gerçekten tam bir vefa şehri. Bunu da tıpkı Ahmet Hamdi Tanpınar yarışması gibi, son olarak beni yarışma jürisine dahil etmek gibi davranışlarla da gösteriyor. Ben Dündar'a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" dedi.

2008 yılında "deneme" dalında düzenlenen yarışmada birinci olan ve bu yılki yarışmanın jüri koltuğunda yer alan Arzu Çağlar'ı tebrik eden Başkan Dündar, "Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışması başarılı bir yarışma. Etkisi, sadece şehrimizde kalmayıp ülkemize, hatta dünyaya yayılmış durumda. Şiir, roman, hikaye ve deneme gibi farklı kategorilerde düzenlediğimiz yarışmanın ilginç yanlarından birisi de, 2008 yılında düzenlediğimiz yarışmada birinci olan Arzu Çağlar hanımın, bu yılki yarışmamızda jüri üyesi olarak yer alması. Katıldığı bir yarışmada dereceye giriyor, kitabı basılıyor ve şimdi de bir dönem kendisinin de katıldığı yarışmada jüri üyesi oldu. Bu yönüyle de dikkat çekici bir yarışma. Ben kendisine ayrıca başarılar diliyorum. Bu yarışma, edebiyat dünyamıza yeni yeni yazarlar ve eserler kazandırmaya devam edecek" dedi.

Birinci Olduğu Yarışmanın Jüri Üyesi Oldu

Birinci Olduğu Yarışmanın Jüri Üyesi Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim