• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Birecik’teki 30 Ağustos kutlamalarında duygulandıran şiir

Birecik’teki 30 Ağustos kutlamalarında duygulandıran şiir
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Kuvay'i Milliye elbisesi giyerek törene katılan Kurtuluş Savaşı gazisi Sabih...

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Kuvay'i Milliye elbisesi giyerek törene katılan Kurtuluş Savaşı gazisi Sabih Kan'ın torunu Emin Necati Kan'ın okuduğu şiir, dinleyenlere duygu yüklü anlar yaşattı.

Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı. Törende, Kurtuluş Savaşı gazilerinden Sabih Kan'ın torunu Emin Necati Kan'ın okuduğu şiir, duygu yüklü anların yaşanmasına neden oldu. Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'nın elini öperek teşekkür ettiği Emin Necati Kan, "Bu vatan şehit kanlarıyla sulanmıştır, kimse bölemez, parçalayamaz" dedi.

Birecik Kaymakam Vekili Mutlu Köksal, Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Atakan Alper ile vatandaşların katılımıyla Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Başkan elini öpüp teşekkür etti

Törende, Birecik halkının yakından tanıdığı bir isim olan, Kurtuluş Savaşı gazilerinden Sabih Kan'ın torunu Emin Necati Kan da kendi yazdığı bir şiiri okudu. Dizelerinde, hürriyet ve vatan aşkı ile kazanılan 30 Ağustos Zaferi'ni tarihimize altın harflerle yazdıran yüreklerin torunlarının, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'yi işgale kalkışan darbecilere karşı kazandığı bir diğer şanlı zafere atıfta bulunan Emin Necati Kan, törene katılanlara duygu yüklü anlar yaşattı. Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, okuduğu şiir ile "Bu vatan şehit kanlarıyla sulanmıştır, kimse bölemez, parçalayamaz" mesajını veren Emin Necati Kan'ın elini öperek, duygu yüklü dizeleri için teşekkür etti.

Demokrasi şehitleri için yazdı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Birecik Kaymakamlığı'nda gerçekleştirilen bayramlaşma ile devam ederken, Emin Necati Kan'ın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen demokrasi kahramanları için kaleme aldığı, dinleyenleri duygulandıran şiirin dizeleri şöyle:

"Sen vatan kahramanı, demokrasi şehidi

Yeni bir tarih yazdın dünya bunun şahidi

Bir mucize oluşturdun 15 Temmuz gecesi

Can verdin, varan için yoktur bunun ötesi

O nasıl bir yürek ki binlerce tanka bedel

Ölüm bile vız geldi, utandı senden ecel

Seninle gurur duydu Boğaziçi Köprüsü

Yeniden dile geldi Çanakkale türküsü

Ne büyük kahramansın aratmadın atanı

O cesur yüreğinle şahlandırdın vatanı

Biz doğuştan özgürüz, biz İstiklal Marşı'yız

Her cuntaya isyankar, her darbeye karşıyız

Sizinle nöbette bu ülkenin tamamı

İşte böyle kutlanır Demokrasi Bayramı."

Birecik’teki 30 Ağustos kutlamalarında duygulandıran şiir

Birecik’teki 30 Ağustos kutlamalarında duygulandıran şiir

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim