• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Bircan; “Son 8 Ay Hiç Durmadan Şalışıyoruz”

Bircan; “Son 8 Ay Hiç Durmadan Şalışıyoruz”
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, göreve geldiklerinden itibaren ADÜ'nün gelişip büyümesi için durmadan çalıştıklarını...

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, göreve geldiklerinden itibaren ADÜ'nün gelişip büyümesi için durmadan çalıştıklarını belirtti.

ADÜ Rektörü Bircan, Adnan Menderes Üniversitesi rektörlüğüne atanalı henüz 1 yıl olmasına rağmen, özellikle son sekiz aydır hiç durmadan çalıştıklarını ifade etti. Rektörlüğü süresince yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Bircan, "Hastane ile ilgili ek hizmet binaların yapımı için ihale açıldı. Organ transprasyon birimi açılacak. Konu ile ilgili 3 öğretim görevlimizi organ nakli ile ilgili eğitimler almaları için değişik üniversitelere gönderdik. Nisan ayında eğitimleri tamamlandıktan sonra geri üniversitemize dönecekler. İnşallah organ nakli ile ilgili önce böbrek sonra da karaciğer nakilleri gerçekleştirilecektir. Hastanemize bu yeni bina ile birlikte birçok ameliyathane ve yeni bir acil servis daha kazandıracağız. Hastanemiz bölgenin en iyi hastanesi olmak durumdadır. Ciddi şekilde memnuniyeti artırıp çalışmalarımızı yoğunlaştırmak zorundayız. Kendi öz kaynaklarımız kullanarak iki milyon liralık nörociyografi cihazı aldık. Bu cihaz beyin cerrahı, nöroloji ortak kullanacakları bir cihaz olacaktır. Üç boyutlu Türkiye de sadece 5 hastanede var. Hiçbir parasal getirisi olmasa dahi tek bir hastaya bile faydalı olmak bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

"BİLDİRİYE İMZA ATAN AKADEMİSYEN PİŞMAN OLDU"

Ülke gündeminde tartışma konusu olan bildiriye imza atan öğretim görevlilerin durumlarına ilişkin yöneltilen bir soruyu cevaplandıran ADÜ Rektörü Bircan, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi bildirisine imza attığı için açığa alınan Söke İşletme Fakültesi Arş. Gör. Serhan Gül'ün pişman olduğu ve imzasını geri çektiğini söyledi. Bircan, aynı bildiriye imza atan ADÜ eski Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ve Fen Edebiyat Fakültesi Arş. Gör. Dr. Özgen Yalçın için ise idari işlem sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim