• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bircan; “FETÖ/PDY ile mücadele sonuna kadar devam edecek”

Bircan; “FETÖ/PDY ile mücadele sonuna kadar devam edecek”
Adnan Menderes üniversitesi (ADÜ) ile iş yapan Aydınlı esnafları ağırlayan ADÜ Rektörü Prof.

Adnan Menderes üniversitesi (ADÜ) ile iş yapan Aydınlı esnafları ağırlayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "FETÖ/PDY ile mücadele sonuna kadar devam edecek" dedi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, üniversite ile iş yapan Aydınlı esnafı makamında ağırladı. Geçmişte esnaf-ADÜ arasında özellikle ödemeler konusunda yaşanılan sıkıntıların yeni dönemde ortadan kalktığı için ziyarette bulunan esnaflar, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'a, İktisadi İşletme Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Baran'a ve İktisadi İşletme Müdürü Cumali Yiğit adına Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan'a teşekkür plaketi verdi.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Genel Sekreter Yardımcısı Göksel Baran, Rektör Danışmanı Av. Sabri Güleç, Orhan Demir, M. Ali Balcı (Dempa Ticaret), Tanju Erdel (Ege Tavukçuluk), Avni Dinçer (Dinçer Gıda), Cemal Kaya (Armada Gıda), Hasan Şahin, Hasan Tuna (Ülker/Hüner Gıda), Uğur Çılgın (Barış Fotokopi), Cihan Angın (Ör-Koop) Okan Yıldız (Mavi Yıldız Mühendislik) Ahmet Yıldırım (Güzide Plastik) hazır bulundu.

"2 milyon TL'nin üzerinde bir borçla devraldığımız işletme şu anda borçsuz"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, göreve geldikleri günden beri öncelikli olarak Aydınlı Esnafa ödemeler konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Bircan, "Hep şunu söylüyoruz; "İş yaptığımız, alım yaptığımız esnafa paralarını alnının teri kurumadan verin'. Sağolsun arkadaşlarımız kısa zamanda çok iyi işler gerçekleştirdi. Ticaretin temelinde her iki taraf için de güven vardır. Onu sarsarsanız bu işler yürümez. Çok şükür biz bu işi başardık ve güven temelinde devam ettireceğiz. Şu anda iktisadi işletme olarak öğrencilerimize burs vermeye başladık. 2 milyon TL'nin üzerinde bir borçla devraldığımız işletmeyi borçsuz, artıya geçmiş bir pozisyona getirdik" dedi.

"FETÖ/PDY ile mücadele sonuna kadar devam edecek"

Ziyaretin son bölümünde Üniversitemizde FETÖ/PDY'ye karşı yürütülen çalışmalar konusunda da esnaflara bilgi veren Cavit Bircan, "FETÖ/PDY ile mücadele sonuna kadar devam edecek. Mücadelenin ikinci aşamasını da başlatıyoruz. Yapılmaya çalışılan yanlışları telafi ederek hem sosyal hem de ekonomik olarak darbe kalkışmasından önceki güvende günlerimiz için var gücümüzle çalışacağız. Şimdi bu hain güruh kalkışmayla gerçekleştirmeye çalıştığı ve milletten tokadı yediği darbe teşebbüsünden sonra, ekonomik enstrümanları kullanarak sonuçlarının tüm ekonomiyi etkilemesini öngördükleri başka bir savaş başlatacaklar. Biz ADÜ olarak elimizdeki kaynağı paylaşarak esnafımıza ve ticari ilişkilerimizin yürüdüğü her kolda pozitif fayda sağlayarak oynanacak yeni oyunu da bozacağız" diye konuştu.

"3-5 yıl öncesinde kimse üniversiteye mal vermek istemiyordu"

Ziyarete gelen esnaflardan Okan Yıldız, Esnaf-ADÜ arasındaki bağların giderek güçlendiğini belirterek, özellikle ödemeler konusunda kimsenin mağdur edilmediğini söyledi. Yıldız, "ADÜ son 2 yılda esnaflara karşı özellikle ödemeler konusunda önemli bir çalışma düzeni sağladı. Aydın esnafı üniversite ile iletişim sağlayabildiği gibi bu süre zarfında iyi ilişkiler de kurdu. Karşılıklı aramızdaki diyalog çok iyi yerlere geldi. Bundan 3-5 yıl öncesinde kimse üniversiteye mal vermek istemiyordu. 3-4 yıl öncesinde ciddi anlamda sıkıntı yaşadık ve hatta hukuksal anlamda bir şeyler yapmak zorunda kalıyorduk. Geldiğim noktada yaşadıklarımız ve düzelen ilişkilerimiz bir ekip işi. Başta sizin nezdinizde ekibinizi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Bircan; “FETÖ/PDY ile mücadele sonuna kadar devam edecek”

Bircan; “FETÖ/PDY ile mücadele sonuna kadar devam edecek”

Bircan; “FETÖ/PDY ile mücadele sonuna kadar devam edecek”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim