• BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bircan, ADÜ Projelerine Destek İçin Ankara’da Görüşmelerde Bulundu‏

Bircan, ADÜ Projelerine Destek İçin Ankara’da Görüşmelerde Bulundu‏
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde ADÜ'nün projelerine destek için görüşmelerde bulundu.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde ADÜ'nün projelerine destek için görüşmelerde bulundu.

Ankara ziyaretinde 232. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısı'na katılan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bircan daha sonra Ekonomi Kulübü Yönetim Kurulu üyeleriyle yemekte buluştu. Ardından AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş ile görüşen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bircan, daha sonra 61. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Emrullah İşler ile de bir araya geldi. Ankara dönüşünde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK ile aynı uçakta buluşan Bircan, ADÜ ve Bakanlık arasında yapılacak çalışmalarda daha yoğun işbirliği için Bakan Çelik'ten söz aldı.

ÜAK VE YÖK'TE YOĞUN MESAİ

Ankara'da yoğun bir mesai harcayarak aynı gün ADÜ adına birçok görüşme gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, ilk olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu'nda yapılan 232. ÜAK Toplantısı'na katıldı. Yükseköğretim Kuruluna üye seçimi yapılması, konsey komisyon raporlarının görüşülmesi, Türkiye'de mühendislik eğitim Öğretiminin niteliğinin geliştirilmesine yönelik önerilerin görüşülmesi gibi oldukça yoğun gündemli toplantıya katılan Bircan, Prof. Dr. Mehmet Bulut ve Prof. Dr. Mehmet Şişman'ın görev sürelerinin dolması nedeniyle yeni YÖK üye seçiminde oy kullandı. Aynı toplantıda YÖK Denetleme Kurulu Üyeleriyle de bir araya gelen Bircan, Adnan Menderes Üniversitesi'ndeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

EKONOMİ KULÜBÜNDEN PROJELERE DESTEK SÖZÜ

YÖK'teki görüşmelerinin ardından Adalet Bakanlığı ve yargı çevresinden çeşitli diplomatlarla da görüşen Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, buradaki programının ardından başarılı genç iş adamlarının kurduğu Ekonomi Kulubü yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kulübün çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Prof. Dr. Bircan, projelerde akademik danışmanlık dahil her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı.

Milli Ekonomi sloganıyla yola çıkan ve ekonominin üretim ve rekabet gücünü arttırarak, Türkiye ekonomisinin dünyada örnek gösterilecek bir model olmasına katkı sağlamak için akademi ile işletmelerin tecrübelerini harmanlamayı hedefleyen kulübün, ülke ekonomisi için önemli bir girişim olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bircan, kulübün üyelerinden de Aydın ve Üniversitemize destek isteyerek Ekonomi Kulübü üyelerini Üniversitemize davet etti.

BAKAN ÇELİK'TEN DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ SÖZÜ ALDI

Yoğun Ankara programının sonunda İzmir'e dönerken uçakta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK ile de görüşme fırsatı bulan Prof. Dr. Cavit Bircan, ADÜ'nün ziraat alanında yaptığı çalışmalar ve projelerden bahsederek Bakan Çelik'i ADÜ'ye davet etti. Verimli topraklarıyla Aydın'ın tarım alanında önemli bir bölge olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bircan, Bakanlığın gerçekleştirdiği projeler için de ADÜ'ye destek sözü aldı. Aydın'ın tarım için çok önemli bir kent olduğunu söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de, ADÜ'nün çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarılı çalışmaların devamını beklediklerini söyledi.

Bircan, ADÜ Projelerine Destek İçin Ankara’da Görüşmelerde Bulundu‏

Bircan, ADÜ Projelerine Destek İçin Ankara’da Görüşmelerde Bulundu‏

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim